Вијести, Свијет

ПОРОШЕНКО: Неће бити мира док руска војска не напусти Украјину

НЕМА НАМЕРУ ДА НАРЕДИ ПОВЛАЧЕЊЕ ТРУПА ИЗ ДОНБАСА – КИЈЕВ ТВРДИ ДА СУ „СЕПАРАТИСТИ“ 10 ПУТА ПРЕКРШИЛИ ПРИМИРЈЕ

         ШЕФ кијевског режима Петар Порошенко изјавио је – у интервјуу Би-би-си -да није сигуран да ће се примирје на југоистоку дуго одржати.

         При том је нагласио да он као лидер и Украјина као држава чине „све што је могуће“ да у земљи завлада мир.

          „Желим да истински зауставимо рат и масовно убијање цивила и наших војника. Међутим, рат ће се наставити ако руска војска и даље буде на нашој територији. Од тога ће страдати становници и Доњецка и Луганска. Зато нашу иницијативу не подржава само цео свет – и сви људи у Донбасу желе мир“ – изговорио је Порошенко.

         У  наставку је – поново упитан „хоће ли се примирје одржати?“ – патетично рекао:

          „Ми смо спремни да се боримо за своју земљу. Ја сам спреман чак и да умрем за њу. Уверавам вас да тако мисли и огроман број становника Украјине“.

Шеф кијевског режима Петар Порошенко

Шеф кијевског режима Петар Порошенко

Додао је да је његов приоритет „неприкосновеног украјинских територија“ и нагласио да нема намеру да нареди повлачење трупа из Донбаса.

Истовремено је портпарол украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Андреј Лисјенко оптужио „сепаратисте“ да су 10 пута прекршили споразум о прекиду ватре. Поред осталог: да су гађали понтонски мост преко реке Северски Доњец и једино преостало упориште украјинске армије на доњецком аеродрому.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *