Вијести, Свијет

Пољски политичар: На Мајдану нису убијали ни Путин ни Јанукович него наши снајперисти

ЈАНУШ КОРВИН-МИКЕ: УБИЛИ СУ 40 ДЕМОНСТРАНАТА И 20 ПОЛИЦАЈАЦА ДА БИ ИСПРОВОЦИРАЛИ НЕРЕДЕ

  • Мајдан је наше дело. Седео сам у Европском парламенту поред министра иностраних послова Естоније Урмаса Паета. То је онај што је у разговору са тадашњим првим  дипломатом  ЕУ Кетрин Ештон признао да су наши људи пуцали на Мајдану… Тренутни догађаји у Украјини су- агресија САД против Русије

         ПОСЛАНИК Европског парламента и кандидат за председника Пољске Јануш Корвин-Мике изјавио је да су снајперисти који су пуцали у Кијеву током догађаја на Мајдану у фебруару 2014. године били обучени у Пољској, пренеле su Wiadomosci.

         „Мајдан је наше дело. Седео сам у Европском парламенту поред министра иностраних послова Естоније Урмаса Паета. То је онај што је у разговору са тадашњим првим  дипломатом  ЕУ Кетрин Ештон признао да су наши људи пуцали на Мајдану, а не људи председника Русије Владимира Путина или бившег украјинског лидера Јануковича” — казао је Корвин-Мике . 

         По његовим речима, терористи су убили на Мајдану 40 демонстраната и 20 полицајаца како би испровоцирали нереде.

         На питање новинара којим интересима се водила Варшава, Корвин-Мике је одговорио: „Ми то чинимо да бисмо осигурали благонаклоност Вашингтона”.

         Пољски политичар је истакао да би желео да Украјина буде независна, али истовремено што слабија. Корвин-Мике је додао да су тренутни догађаји у Украјини – агресија САД против Русије.

Пољски политичар: На Мајдану нису убијали ни Путин ни Јанукович него наши снајперисти

Пољски политичар: На Мајдану нису убијали ни Путин ни Јанукович него наши снајперисти

Масовни нереди у Украјини у новембру 2013. — фебруару 2014. године, у којима су погинули десетине демонстраната и полицајаца, довели су до државног преврата у Украјини и постављања проамеричког марионетског режима.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *