Вијести, Свијет

Покушај пробоја из источног Алепа терористи платили са 800 погинулих и губитком 14 тенкова

РУСКИ МИ-8 ОБОРЕН ИЗНАД ТЕРИТОРИЈЕ ПОД КОНТРОЛОМ ЏЕБХАТ АН-НУСРА КОЈА ЈЕ ПРОМЕНИЛА ИМЕ

        МИНИСТАРСТВО одбране Русије објавило је да је њен транспортни хеликоптер Ми-8 био оборен у Сирији над територијом коју контролише терористичка групација Џебхат ан-Нусра која се претходних дана прогласила за Џебхат Фатах аш-Шам и формално издвојила из Ал Каиде, у покушају да глуми „умерену опозицију“ какву подржавају Американци.

        Ово је одмах потом потврдио и начелник Главне оперативне управе руског Генералштаба – генерал Сергеј Рудској.

        Он је истовремено саопштио и да је сиријска армија – уз подршку руске авијације – зауставила велику офанзиву терористичких банди које покушавају да се пробију из Алепа. Према његовим речима, терористи су у том неуспелом покушају имали 800 погинулих и да су изгубили 14 тенкова, 10 других оклопних возила и преко 60 аутомобила са инсталираним тешким митраљезима.

Ми-8 је оборен у Сирији над територијом коју контролише терористичка групација Џебхат ан-Нусра

Ми-8 је оборен у Сирији над територијом коју контролише терористичка групација Џебхат ан-Нусра

Рудској је посебно нагласио: „Наши авиони туку позиције бојовника. За разлику од коалиције на чијем су челу САД, која делује око града Манбиџа, ми чинимо све да не настрадају цивили и не тучемо циљеве у градовима“.

Первые кадры с места крушения российского вертолета в Идлибе Warning: content 21+

Навео је да терористичке групације, упркос великим губицима, не одустају, да довлаче резерве и спречавају цивиле да напусте „зону борби“ у Алепу. Ради тога су испред једног од хуманитарних коридора ликвидирали четворо оних који су покушали да прођу у западне делове Алепа који су под контролом владиних снага.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *