Вијести, Свијет

Почео ограничени напад на Мариупољ, на неким тенковима пише „На Кијев“

УДАР ЈЕ ДОШАО СА ИСТОКА, ИЗ ПРАВЦА НОВОАЗОВСКА, А БОРБЕ СЕ ВОДЕ ОКО МЕСТА ШИРОКИНО, БЕЗИМЕНОЈЕ И КОМИНТЕРНОВО

  • Нејасно је са коликим снагама Армија ДНР напада, није искључено да се ради о „извиђачким борбама“
  • У борбе укључено најмање 50 тенкова и других оклопних возила Армије ДНР – у Мариупољу престале да раде неке фабрике и школе

          ОДРЕДИ и борбене ударне групе Армије Доњецке Републике започели су напад на Мариупољ, други по величини и значају град ДНР.

          Кренули су са нападом на насеље Широкино које је од Мариупоља удаљено 22 километра. Битка још траје. У њој учествује око 30 оклопних возила – тенкова, оклопних транспортера и камиона са импровизованим оклопом.

          Ради се о покушају пробоја две утврђене линије одбране којима су снаге кијевске хунте опасале Мариупољ.

          Други човек кијевског режима за бившу Доњецку област, Константин Батозскиј, изјавио је да се снаге хунте „добро држе“ и да су онеспособиле четири тенка „сепаратиста“.

          Убрзо потом је кијевски губернатор Доњецке области, тајкун Сергеј Тарута, саопштио да „сепаратисти“ нападају и са истока. Са четири тенка и око 40 командоса. Оценио је да је то највероватније „извиђачки напад“, али је нагласио да су неке фабрике и школе престале да раде.

          Тарута је посведочио да се „моћне експлозије и пуцњава чују на периферији града“.

          Припадници украјинског батаљона „Азов“ истовремено су јавили својој команди да је почео и мањи напад и са стране села Безименоје који „не може угрозити Мариупољ“.

          Тарута се огласио поново и објавио да су она четири тенка и 40 командоса ДНР прошли Безименоје и да се налазе између Широкина и Бердјанског.

          Медији лојални Кијеву преносе да снаге хунте не само држе све позиције, него и да покушавају да пробију обруч. Наводно управо код места Безименоје.

Почео ограничени напад на Мариупољ, на неким тенковима пише „На Кијев“

Почео ограничени напад на Мариупољ, на неким тенковима пише „На Кијев“

Проукрајински градски сајт Мариупоља управо је објавио да украјинсска војна обавештајна служба има податке да је и кроз место Коминтерново прошло 10 тенкова „сепаратиста“ на којима пише „На Кијев“ и „На Лавов“, плус шест других оклопних возила.

Напад је дошао са стране Новоазовска чија је милиција у међувремену – готово комплетно – прешла на страну Доњецке Републике.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *