Вијести, Свијет

ПЛОТЊИЦКИЈ: Руски свет је кућа ЛНР и ДНР – нико нас неће спречити да се вратимо кући

ПРЕМИЈЕР ЛУГАНСКЕ РЕПУБЛИКЕ ПОТВРДИО ДА ЋЕ ОНА БИТИ СУВЕРЕНА ДРЖАВА, АЛИ ПРИЗНАО ДА ЋЕ ПУТ БИТИ „ДУГ И ТЕЖАК“

  • Привремени прекид ватре не може анулирати исказану вољу народа, а народ Донбаса се већ изјаснио за независност наше две републике. Зато никаквог повратка старом статусу више не може да буде – подвукао је премијер ЛНР Игор Плотњицкиј

       

ЛУГАНСКА Република је део Руског света и суверена држава – изјавио је њен премијер Игор Плотњицкиј.

         „За време консултација у Минску, није било речи о статусу Луганске и Доњецке Републике. То може бити тема следећих рунди преговора. Међутим, ми и наши доњецки пријатељи немамо намеру да одустајемо од курса на формирање сопствене државности. Привремени прекид ватре не може анулирати исказану вољу народа, а народ Донбаса се већ изјаснио за независност наше две републике. Зато никаквог повратка старом статусу више не може да буде“ – подвукао је Плотњицкиј.

        Он је истовремено признао да ће пут до независности бити „дуг и тежак“. 

         „Што се тиче односа са Украјином и њеним народом, нама је суђено – подвукао је Плотњицкиј – да будемо суседи. Многи од нас тамо имају рођаке и пријатеље. Односи могу бити само на бази – равноправног партнерства“.

Игор Плотњицкиј

Игор Плотњицкиј

Вођа ЛНР је у закључку рекао: „Ми смо део Руског света. И, не његов најгори део. Ми смо свој избор већ направили: Руски свет, породица словенских народа – то је наша кућа. Нико нас неће спречити да се вратимо својој кући!“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *