Вијести, Свијет

Осујећен покушај Украјинаца да опколе Горловку

ВОЈСКА НОВОРОСИЈЕ УСПЕШНО ОДБИЈА НАПАДЕ СНАГА КИЈЕВСКЕ ХУНТЕ

  • Штаб устаника је саопштио да је у току активних офанзивних дејстава снага самоодбране ослобођено место Нижњаја Кринка, које се налази између Горловке и Доњецка

        

ГРАД Макејевка и неколико доњецких општина синоћ су биле биле подвргнуте концентрисаним артиљеријским нападима војске кијевске хунте. У Доњецку је неколико зграда потпуно уништено.

         У Макејевки је највише гранатирана железничка станица. Већи део становништва крио се у подрумима и склоништима од бомби.

         Гранатирање је довело до пожара у школи 151, која је потпуно изгорела.

         Упркос гранатирању, у неким доњецким општинама успостављено је водоснабдевање.

         Украјинска армија није успела ни у најновијем покушају да успостави контролу над Иловајском (35 километара источно од Доњецка). Према подацима бранилаца Донбаса, украјинске снаге су у борбама за тај град изгубиле око 80 војника (погинули и рањени).

         Такође, устаници су саопштили да су избацили из строја око 40 „комада” украјинске тешке технике. При том, мештани тврде да је кијевска армија гађала град запаљивом муницијом.

         Штаб устаника је саопштио да је у току активних офанзивних дејстава снага самоодбране ослобођено место Нижњаја Кринка, које се налази између Горловке и Доњецка.

         Тиме је осујећен план украјинских снага да одсеку Горловку од доњецко-макејевске агломерације и да опколе Горловку. Сва три града и даље држе устаници.

Осујећен покушај Украјинаца да опколе Горловку

Осујећен покушај Украјинаца да опколе Горловку

Рођаци војника из украјинске 28. механизоване бригаде саопштили су да је погинуло девет њених припадника. По речима жена и мајки, војници се налазе у Донбасу практично су без снабдевања.

По њиховим речима, група 28. механизоване бригаде 16. августа требало је да оде у село Широкиј Лан у Николаевској области ради прегруписавања и попуњавања редова, међутим, војници још увек нису изашли из зоне борбених дејстава. Према постојећим информацијама, јединице из те бригаде још увек учествују у борбама код Саур-Могиле.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *