Свијет

Обама уверен да има лош рејтинг зато што је слабо рекламирао своје успехе у борби против ИД

ТВРДИ ДА ЈЕ АМЕРИЧКА АВИЈАЦИЈА ИЗВЕЛА 9.000 НАПАДА НА БАЗЕ И ПОЛОЖАЈЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ

        ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Барак Обама изјавио је данас да је његова администрација отворена према „легитимној критици“ јер није адекватно објаснила своју стратегију борбе против екстремистичке терористичке организације Исламске државе (ИД). 

        У интервјуу који је 17. децембра дао радију НПР, Обама је рекао да је његов лош рејтинг повезан са начином на који је решавао проблем тероризма након терористичких напада изведених у Паризу 13. новембра, пренео је Ројтерс.

        Обама је рекао да су САД извеле 9.000 напада на циљеве ИД и повратиле контролу над већим бројем градова који су били под контролом ИД.

        „Када их питате (републиканце), добро шта друго бисте ви урадили, они немају одговор“, рекао је Обама.

        Интервју који је председник САД дао радију НПР је један у низу покушаја да смањи страховања Американаца нарасла након терористичких напада изведених у Паризу и напада радикалног исламистичког пара у Сан Бернардину у коме је погинуло 14 особа.

        У истраживању које је урадио Пју центар, 37 одсто анкетираних грађана подржало је начин на који Обама решава проблем са тероризмом, док је 57 одсто испитаника било против, што је најнижи рејтинг који је амерички председник добио када је реч о том питању.

Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама

Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама

На конференцији за новинаре одржаној пре одласка на двонедељни одмор на Хаваје, Обама је поручио грађанима да буду обазриви према терористичким претњама у земљи, али да не дозволе да их било ко терорише и дели.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара