Вијести, Свијет

Обама устукнуо: Сиријци и Руси му оборили ракете?!

Америчка војска и председник Барак Обама наводно оклевају са нападом на Сирију, према речима војног експерта, који тврди да је разлог овог одуговлачења то што је сиријска војска уништила амерички борбени авион Ф-22 Раптор. Да ствар буде гора, по Американце, наводно је сиријска војска користила руски антиракетни систем помоћу којег је уништила и четири ракете „томахавк“, пише „Лос Анђелес Тајмс“.

амерички борбени авион Ф-22 Раптор
Ф-22 Раптор је тренутно најнапреднији ловац на свету који лети на изузетно великим висинама и развија изузетно велике брзине. Управо због тога га је немогуће оборити. Опремљен је таквим наоружањем да може да обори непријатеља и на 50 километара удаљености. Поседује најмодернију технологију која га на терену чини потпуно невидљивим.
Амерички генерали су управо зато шокирани јер им је такав авион уништен врло професионално укључујући и пресретнуте моћне ракете типа „томахавк“. Амерички војни авион срушио се у близини границе са Јорданом. Оштећене ракете су пале у море.

„Невидљиви“ који је виђен
Подсетимо се америчког авиона Ф-117А познатијег као „Невидљиви“, који је био понос америчке војске. У НАТО агресији на Србију, овај авион је срушила српска против ваздушна одбрана.

О обарању авиона Ф – 22 Раптор пише и лист “Лос Анђелес Тајмс“. Лист је такође објавио да је 30. августа Сиријска противваздушна одбрана оборила четири америчке ракете „томахавк“ руским антиракетним системом „Панцир – 1“. Ово су прве руске противавионске ракете овог система које су уништиле америчке ракете.

 

Коментариши чланак

Коментара

One comment on “Обама устукнуо: Сиријци и Руси му оборили ракете?!

  1. i to su mi neki ratnici?! Oboriš im 4 „tomahavka“ i jedan F-22 i već im je prpa. c c c. . . doduše Raptor košta preko 100.000.000$ 🙂 to je baš mnogo nula „doniranih“ od strane poreskih obveznika U.S.
    Naravno u ta sredstva treba uračunati svaki „income“ koji je opljačkan u Iraku, Afganistanu, Libiji, Yugoslaviji. . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *