Вијести, Свијет

Обама широм отворио врата примени војне силе против америчких грађана

ПОТПИСАО ТАЈНУ ДИРЕКТИВЕ № 3025. 18 DEFENSE SUPPORT OF CIVIL AUTHORITIES („ВОЈНА ПОДШКА ЦИВИЛНОЈ ВЛАСТИ”)

  • Washington Post тврди да у тајној директиви пише и ово: Федералне војне снаге се неће користити за гушење грађанских немира уколико не добију специјално одобрење председника САД у складу са важећим законима и у оквирима ванредних овлашћења   
  • Такође: У ситуацијама када добијање одобрења председника САД није могуће а органи локалне власти не могу самостално контролисати ситуацију – федерално војно руководство има овлашћења да привремено учествује у дејствима која су неопходна за гушење великих грађанских нереда

        

АМЕРИЧКИ председник Барак Обама – како је управо открио амерички лист Washington Post – одобрио је примену војне силе против америчких грађана.

         Исти лист је указао да је то учинио 29. децембра 2010. Године потписивање директиве № 3025.18 под називом Defense Support of Civil Authorities («Војна подршка цивилној власти»).

         Овај документ омогућава употребу војне силе против америчких грађана на територији САД – по одобрењу председника САД.

         У директиви се прецизира:

         „Федералне војне снаге се неће користити за гушење грађанских немира уколико не добију специјално одобрење председника САД у складу са важећим законима и у оквирима ванредних овлашћења. У ситуацијама када добијање одобрења председника САД није могуће а органи локалне власти не могу самостално контролисати ситуацију – федерално војно руководство има овлашћења да привремено учествује у дејствима која су неопходна за гушење великих грађанских нереда“.

         У директиви се наглашава да је „услов за примену силе – спречавање већег броја жртава или уништавања имовине и неопходност обнављања рада државних органа власти и поретка. Ако власти на нивоу САД, савезне државе или локалне самоуправе нису у стању или одбијају да пруже неопходну заштиту федералној имовини или функционисању федералне владе – федерална војна команда такође може бити привремено активирана“.

         Директива је била потписана годину дана након што је Обама примио Нобелову награду за мир.

АМЕРИЧКИ председник Барак Обама

АМЕРИЧКИ председник Барак Обама

Више америчких експерата процењује да овај документ фактички омогућава увођење ратног стања у САД.

Тајни карактер ове директиве, која федералним властима САД да је ванредна овлашћења, умногоме се подудара са тајном наредбом Суда за контролу над обавештајним службама САД која је омогућила шпијунирање америчких грађана.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *