Вијести, Свијет

Обама продужио санкције против Русије за још годину дана

GLOBAL RESEARCH: ПРЕДСЕДНИК САД МРЗИ РУСИЈУ И ЖEЛИ ЊЕНО СЛАБЉЕЊЕ

  • Канадско издање наглашава: „САД  и даље желе свргавање Асада јер је Асад савезник Русије, а главни циљ Обамине политике није победа над исламским тероризмом него над Русијом. Зато амерички удари по позицијама Исламске државе у Ираку резултирају ширењем територија под њеном контролом у Сирији”

         БЕЛА кућа је саопштила: председник САД Барака Обама продужио је важење санкција против Русије за још годину дана.

         „Продужавам важење режима националне ванредне ситуације који је уведен указом 13660” – објавио је Обама.

         А тим указом од 6 марта 2014 године је против Русије и био уведен „режим националне ванредне ситуације”.

         Овом изјавом је амерички лидер продужио важење свих санкција против Русије, а приликом њиховог увођења је објаснио да су неопходне због претње безбедности САД и њиховој спољној политици и прецизирао да ту претњу представљају „политика и људи који подривају демократске процесе и институције у Украјини, представљају опасност по мир, безбедност, стабилност, суверенитет и територијалну целовитост Украјине”.

         Симптоматично је да је канадско издање Global Research управо данас објавило да Обама „мрзи Русију” и да његова политика не само поводом Украјине – него и према Сирији, Ирану и неким другим државама – има за циљ само слабљење Русије.

         „САД  и даље желе свргавање Асада јер је Асад савезник Русије, а главни циљ Обамине политике није победа над исламским тероризмом него над Русијом. Зато амерички удари по позицијама Исламске државе у Ираку резултирају ширењем територија под њеном контролом у Сирији”.

         Раније је Обама преко Катара подржавао Муслиманску браћу, али се та организација показала неефикасном, па сада САД подржавају Исламску државу чији је покровитељ Саудијска Арабија.

Обама продужио санкције против Русије за још годину дана

Обама продужио санкције против Русије за још годину дана

Катарски гас – упозорава Global Research – може не доћи до Европе чак и ако Асадов режим падне јер се Русија већ договорила са Анкаром о Турском току…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *