Вијести, Мишљења, Свијет

О ПУТИНОВОМ ГОВОРУ – ОТВОРЕНО И БЕЗ МАСКЕ

Обраћање Председника Владимира Владимировића Путина, Федералној скупштини Руске Федерације, поводом припајања Крима и Севастопоља у састав Руске Федерације, је један историјски и антологијски говор, који ће ући у анале говорништва. Јер је говор, један од најснажнијих, најверодостојнијих и најоргиналнијих говора у последњих педесет година, које је изговорио један Државник. Да, Државник, јер по ономе што је председник Путин у своме говору изрекао, то могу изговорити само велики Државници.

А сав говор Председника Путина, био је препун веродостојних чињеница, које су изношене сталожено, јасно, сабрано, понекада емоционално и сликовито, али и истинито, и то баш онако, како су се оне у историји и ређале, али и дешавале.
Свака обзнањена чињеница је ређана, баш онако, како их је и требало увезати и износити, не само Федералној скупштини РФ, већ и народу Русије, Крима, Севастопоља, али исто тако и правдољубивом свету, чије је обраћање Председника Путина, могао пратити у директном телевизијском преносу. А то су могли (говор-обраћање), пратити и западни противници-непријатељи-глобалисти: американци, њемци и остале земље чланице ЕУ и НАТО-а. А које су и произвеле кризу у Украјини, те натјерале грађане руског порекла, који су у Украјини живели, да се саморганизују, на самоодбрану и заштиту својих живота и достојанства. И то од повампирених наци- фашиста, које су управо западњаци припремали и подржавали у изведеном крвавом, државном пучу. И шта је друго могло да се деси, осим да руски народ, (који живи у Украјини, на полуострву Крим и граду Севастопољ, али и широм Украјине), затражи помоћ од Руске Федерације, како би спасили голе животе, и своју имовину, и то од фашистичких банди, које су се уз подршку Америке, Њемачке и других чланица ЕУ и Нато-а, самопрогласиле као носиоци власти у Украјини, а чији су друштвени, законодавни и Уставни поредак, насилно и уз крвопролиће срушили. А сада би као они (фашистичке банде), некоме држали лекције из међународног права, и све то, наравно, уз подршку западњака.

Владимир Путин, (http://www.kremlin.ru/transcripts/20603)

Владимир Путин, (http://www.kremlin.ru/transcripts/20603)

Али хвала Богу и Председник Путин, што је Он, у своме обраћању Федералној скупштини РФ, отворено и без претње, свима јасно поручио, руски народ, ма где живео, имаће заштиту Руске Федерације. А такође у наставку свога говора председник Путин је разобличио и лицемерство западњачке коалиције (на примеру Косова и Метохије), и дао им до знања, да њихова примјена дуплих стандарда у међународном праву (опет истицање нелегитимне агресије на СРЈ- односно Србију), овога пута неће моћи бити примјењена, према Русији. А све то из простог разлога, зато што се Руска Федерација, строго придржава међународног права (опет изношење необориве чињенице, пресуда Међународног Суда Правде, са седиштем у Хагу, а у поводу нелегалног отцепљења КиМ, од Србије). Што је само доказ више, како је нагласио Председник Путин, да руски народ Крима и града Севастопоља по међународном праву, има право на самоопредељење и присједињење Руској Федерацији. А ту вољу, руског народа, цело руководство РФ, као и сам Председник Путин поштују и уважавају, јер ни један потез (одржани референдум), или нека друга чињеница (воља народа), нису у супротности са међународним правом, тако да се присиједињење и улазак у састав Руске федерације може обавити и званично по Руском протоколу потписати и верификовати.

Владимир Путин

Владимир Путин

Иако је говор Председника Путина, често био прекидан дуготрајним и громогласним аплаузима, Он није дозволио да га понесу емоције и да изгуби самоконтролу, да се расплине, збуни, или замуцкује. Не, напротив, Председник Путин је имао самоконтролу и био је смирен, сталожен, али и одлучан, што је потврђивао и његов тоналитет гласа, који није осцилирао приликом изговарања речи, које су одсликавале, време, тренутак и повод његовога обраћања Федералној скупштини. Али мора се такође напоменути, да иако је овај говор-обраћање, Председника Путина, био историјски, судбоносан, одлучујући, непоновљив у његовом говору-обраћању, није било ни једне претеће или ратно-хушкачке речи, а нити говора мржње. Напротив, изговорене речи су биле снажне, објашњавајуће, упозоравајуће, веродостојне и чињеничне, а нада све пажљиве, једноставне, препознатљиве и трезвене, а такође и јасне, да им уопште нису потребни никакви тумачи, јер су изговорене обичним народним, али ипак књижевним језиком. Тако да је овај говор Председника Путина, сем снаге и поруке, коју је њиме одаслао, по мени, врхунска уметност ( јер ни у једном сегменту трајања говора, говор није постао досадан и политички сувопаран). Тешко је у једном политичком говору бити отворен и јасан, али ако се то деси, онда се то, томе политичару мора признати и рећи, да је он Мајстор говорништва, Оратор. Што је Господин Предесдник В.В.Путин и био. И не само говорник, већ и Државник, каквог свет (а потребан је свим правдољубивим и мирољубивим народима), одавно није имао.

По изнесеноме, на крају ћу још само додати, да најискреније честитам за поменуто обраћање-говор, Оратору-Говорнику и Државнику, Господину Председнику В.В.Путину, уз сву моју отворену и јавну подршку и захвалу, за све до сада учињено у интересу РФ, руског народа, света, као и мога Српскога Рода.

С поштовањем, моја маленкост,
српски песник за децу и одрасле,
Милосав Миле Кнежевић, раб Божији.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *