Вијести, Свијет

Новоросија контролише границу са Русијом од Луганска до Новоазовска

УКРАЈИНЦИ ОКО МАРИУПОЉА НАГОМИЛАЛИ ОКО 300 ТЕНКОВА И ДРУГИХ ВОЈНИХ ВОЗИЛА

  • Део Оружаних снага Новоросије послат је да „очисти“ насељена места између Старобешева и Новоазовска, где се у хаотичном нереду повлаче разбијене украјинске јединице

        УКРАЈИНЦИ настављају да довлаче војну технику ка Мариупољу, саопштио је штаб устаника.

        Министарство одбране ДНР има податке о неколико стотина борбених возила која су сконцентрисана на периферији града. У овом тренутку постоје информације о 300 различитих возила, укључујући тенкове сконцентрисане у рејону Мариупоља. 

        Оружане снаге Новоросије, без обзира на проглашено „примирје“, принуђене су да одговарају на украјинске нападе.

        Ликвидирање џепа у рејону Старобешева омогућило је браниоцима Донбаса да преузму контролу над селом Патриотичноје у Новоазовској општини (ДНР), чиме су овладали још једним путем који води у Новоазовск. 

        Део Оружаних снага Новоросије послат је да „очисти“ насељена места између Старобешева и Новоазовска, где се у хаотичном нереду повлаче разбијене украјинске јединице. 

        Задатак устаника је да, пре свега, неутрализују поједине одреде такозване Националне гарде Украјине, чији припадници су се истакли окрутним понашањем према цивилима, пљачком и зверствима над заробљеницима.

        Није случајно што је јуришним одредима Оружаних снага Новоросије дато наређење да не заробљавају наци-гардисте.

Новоросија контролише границу са Русијом од Луганска до Новоазовска

Новоросија контролише границу са Русијом од Луганска до Новоазовска

Према војницима украјинских оружаних снага је другачији однос. Заробљеници се предају родитељима, уз обећање да више неће учествовати у борбеним дејствима.

Оперативна празнина настала после елиминисања више џепова на југу омогућила је Оружаним снагама Новоросије да одбаце Бандеровце како од Доњецка, тако и од границе с Русијом. Устаници сада контролишу целу границу с Русијом од Луганска до Новоазовска на обали Азовског мора.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *