Вијести, Свијет

Њемцов имао тајне рачуне у Немачкој, Америци и на Кипру

ПРЕКО ЊЕГА АМЕРИКАНЦИ СЛАЛИ НОВАЦ БИВШЕМ ПРЕДСЕДНИКУ УКРАЈИНЕ ВИКТОРУ ЈУШЋЕНКУ

  • На тајним рачунима убијеног руског прозападног опозиционог политичара Бориса Њемцова се крије око десет милиона долара
  • Украјини је после распада СССР остао огроман војни арсенал у вредности 90-100 милијарди долара. Део тог наоружања Јушћенко је продао тајно уз учешће Њемцова који је добио свој проценат

    ИСТРАГА поводом убиства руског опозиционог политичара Бориса Њемцова дошла је до открића која могу битно утицати на њен даљи ток.

    Открила је, наиме да је убијени лидер антипутинске опозиције имао тајне рачуне у Немачкој, САД и у кипарским банкама. Испоставило се такође да је имао пословне партнере у Вашингтону и Диселдорфу и да се бавио продајом совјетског наоружања које је остало Украјини.

    Према првим сазнањима, на тајним рачунима Њемцова се крије око десет милиона долара.

    Њемцов је од фебруара 2005. до октобра 2006. био саветник тадашњег председника Украјине Виктора Јушћенка који му је поверио да брине о новцу који је добијао из САД.

    Извор близак истрази тврди да је управо Њемцов био задужен за доток америчког новца у Украјину, односно – Јушћенку.

    Њемцов је тај новац – у договору са Јушћенком – усмеравао преко Украјинке са којом је у то време био у вези. Истрага претпоставља да је део тог новца завршио на његовим рачунима.

Њемцов имао тајне рачуне у Немачкој, Америци и на Кипру

Њемцов имао тајне рачуне у Немачкој, Америци и на Кипру

Украјини је после распада СССР остао огроман војни арсенал у вредности 90-100 милијарди долара: артиљеријски системи, оклопна возила, тенкови, борбени и транспортни војни авиони, укључујући стратешке бомбардере Ту-160 и Ту-95 МС, интерконтиненталне балистичке ракете… Део тог наоружања тајним каналима је завршио на ратним жариштима.

Официјелно, Укрјаина је продавала совјетско наоружање Грузији, Туркменији, Чаду, Кенији, Тајланду, Пакистану… Неки аранжмани и испоруке били су тајни. За њих је Јушћенку био поверљив човек попут Њемцова.

Осим поменуте Украјинке, Њемцову је помагала још једна жена – његова бизнис-партнерка Јелена И, дугонога плавуша.

Утврђено је већ да је управо она – имајући за то пуномоћје од Њемцова – за његов рачун отварала рачуне на Кипру. Сама је имала право да са тих рачуна подиже одређене суме и да их даље улаже у бизнис.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *