Вијести, Свијет

Народни градоначелник Славјанска: Народна војска оборила ловца и хеликоптер ратне авијације Украјине

Украјинска армија је од раног јутра у околини Славјанска наставила казнену операцију. Борбе се не смирују већ неколико сати, али народна војска успева да задржи армију.

Још нема тачних података о жртвама с обе стране. Народни градоначелник Славјанска Вјачеслав Пономарјов је изјавио да је народна војска успела да обори авион Су-25, један хеликоптер и да уништи неколико јединица оклопне технике.

Украјинска армија продужава казнену операцију у Славјанску – рано јутрос је настављен артиљеријски напад на град. Осим тога, армија користи и ратну авијацију у нападима на позиције народне војске код села Семјоновка (предграђе Славјанска с источне стране, између Славјанска и Красног Лимана). Јак артиљеријски напад је претрпело и друго предграђе Славјанска – Черевковка.

Како је за RT телефоном саопштио народни градоначелник Славјанска Вјачеслав Пономарјов, народна војска је успела да обори један ловачки авион Су-25 и хеликоптер ратне авијације Украјине. „Ми смо, такође, погодили и неколико јединица оклопне технике. Не могу тачно да вам кажем, али мислим да се ради о два тенка и два БТР“, РЕКАО ЈЕ Пономарјов. Он је рекао да у редовима народне војске има два убијена и један рањени војник. Колико је изгубила украјинска армија, за сада не знамо. Ситуација је под контролом, ми их не пуштамо у град“, рекао је градоначелник.

У штабу народне војске Славјанска је речено да сада изнад града кружи осам хеликоптера украјинске армије, један од њих изнад села Черевковка. Пономарјов је саопштио да контролни пункт Националне гарде код Славјанска смета изласку из града аутобуса са децом и цивилима.

РИА Новости истовремено преносе да је оборен један хеликоптер Ми-24. То је већ шести или седми хеликоптер, који су оборили припадници народне војске Славјанска за месец и по дана, колико трају борбе око овог града.

Такође, стижу и информације да припадници народне војске из противваздушног система нису оборили, него погодили ловачки авион Су-25, али то за сада није потврђено.

 Славјанск

Славјанск

Народна војска је ранија саопштила да украјинска армија напада на Славјанск, колона војне технике покушава да се пробије у центар града, како би преузела контролу. У уторак је в.д. шефа МУП Украјине Арсен Аваков изјавио да се код Славјанска воде борбе у којима учествују оклопна борбена возила и минобацачи, као и да је уништен један контролни пункт народне војске.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *