Вијести, Свијет, Фото и Видео

Напади на два председничка кандидата у Украјини

РУЉА ПРЕТУКЛА ОЛЕГА ЦАРЈОВА ПОСЛЕ НАСТУПА У ЕМИСИЈИ, КОЈА СЕ ИРОНИЈОМ ЗОВЕ „СЛОБОДА ГОВОРА”

НАПАДИ на председничке кандидате у Украјини у супротности су са појмом слободних и демократских избора, изостанак реакције Запада сведочи о двоструким аршинима, изјавио је овлашћени представник МИП Русије за људска права, демократију и владавину права Константин Долгов.

„Стижу информације о жестоком пребијању кандидата за председника Украјине (Олега) Царјова. То је тенковска демократија на мајдански начин на делу. Екстремисти су остали некажњени” — написао је Долгов на Твитеру.

Он је нагласио да не постоји дијалог између Кијева и региона Украјине.

„Тенкови су искоришћени против народа југоистока, који захтева поштовање својих законских права. Да ли је то „инклузивни политички дијалог и уставна реформа”? О каквим слободним и демократским изборима у Украјини у таквим условима може бити речи?!” — пита се Долгов.

Синоћ је кандидат за председник Украјине Олег Царјов жестоко пребијен у украјинској престоници и тренутно се налази у тешком стању.

Руља се бацила на Царјова после наступа у емисији, која се иронијом судбине зове „Слобода говора”.

С великим напором Царјова су извукли из разјарене масе припадници државног обезбеђења.

Касније је Царјов у згради генералног тужилаштва изјавио да неће одустати од избора за председника Украјине „ни под којим условима”, чак и ако му буду претили смрћу.

Олег Царјов је 14. априла изјавио да председнички избори треба да се одрже на јесен, након што у Устав Украјине буду унете одредбе о федеративном уређењу државе и државном статусу руског језика.

„Слобода говора“ на украјински начин - пребијање кандидата за председника Украјине (Олега) Царјова

„Слобода говора“ на украјински начин – пребијање кандидата за председника Украјине (Олега) Царјова

Према наводима локалних медија, другог председничког кандидата, Михаила Добкина, поред зграде исте телевизије полили су зеленом бојом и посули брашном.

Који минут касније, разбили су му и аутомобил.

Оба кандидата заступају интересе југоисточне Украјине.

 

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *