Вијести, Свијет

”Наоружана” Хилари Клинтон

Своје „вруће“ успомене објавила је бивша Прва дама САД Хилари Клинтон. Излази њена књига под називом Тешки избори. Неки медији су већ објавили изводе из ње, и по свему судећи, ако су избори и били тешки, очигледно само за њеног мужа Била Клинтона.

Бивши секретар САД приповеда у свом делу о догађајима који су се десили за оне 4 године колико је она била на дужности. Говори како је предлагала Бараку Обами да оконча трговинску блокаду Кубе и снабде сиријску опозицију оружјем. Али предлог америчком председнику није се чинио убедљивим, и он је решио да се држи претходног курса: од наглих корака по сиријском питању одустао је, а Куба је и даље у економској игноранцији. Клинтон није заборавила ни на убиство Осаме бин Ладена. Очигледно по ко зна који пут покушала је да убеди себе и америчку публику у праведност исте те операције Нептуново копље. Па нек јој буде…

Хилари Клинтон је дотакла и догађаје у либијском Бенгазију 11. септембра 2012. године. Ипак новинари су већ почели да је критикују за одсуство отворености и искрености, кажу, обично препричавање и чули су то већ много пута. Хиларини Мемоари нису Мајстор и Маргарита Михаила Булгакова, али такође су занимљиви и уопште нису реалистични.

”Наоружана” Хилари Клинтон / © Screenshot: YouTube

”Наоружана” Хилари Клинтон / © Screenshot: YouTube

Све то није просто тако… Нећемо заборавити да 2016. године у Америци ће бити нови председнички избори. Према социолошким анкетирањима, један од могућих канидата на дужност је Хилари Клинтон. Наравно, када си наоружан тквим издањем као Тешки избори, може се рећи да си припремио скоро читаву предизборну кампању.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *