Вијести, Свијет

Муслимани никоме и никада неће дозволити да вређа пророка Мухамеда

МАНИФЕСТАЦИЈА „ЉУБАВ ПРЕМА ПРОРОКУ МУХАМЕДУ“ У ГРОЗНОМ ОКУПИЛА МИЛИОН ЉУДИ

  • Целом свету објављујемо – рекао је на митингу у главном граду Чеченије њен председник Рамзан КАДИРОВ – да муслимани ни у ком случају неће дозволити да буду коришћени за дестабилизацију ситуације у земљи. Ми смо увек били поуздани заштитници Русије! И данас смо у стању да пружимо достојан отпор свим непријатељима наше Отаџбине! Ислам је религија мира и стварања!
  • Кадиров је посебно нагласио: „Европа није извукла никакве поуке из недавних крвавих догађаја у Паризу. Европски новинари и политичари – држећи се лажних парола о слободи речи и демократији – прогласили су за слободу нискост, некултуру и вређање религиозних осећања стотина милиона људи. О каквој то слободи речи трубе у Паризу и другим западним престоницама?“
  • Епископ махачкалински и грозненски ВАРЛАМ: „Ми православни смо данас са вама и кажемо не злу, које покушава да шири Запад и да унесе раздор међу нашим народима“
  • Анкета једне московске радио-станице показала да 87 одсто њених слушалаца подржава манифестацију у главном граду Чеченије

        ИСЛАМ је религија мира, муслимани Русије неће дозволити да буду коришћени за дестабилизацију ситуације у земљи, изјавио је председник Чеченије Рамзан Кадиров у Грозном на митингу организованом ради заштите исламских вредности.

         „Ми, окупљени на овом митингу, заједно целом свету објављујемо да муслимани ни у ком случају неће дозволити да буду коришћени за дестабилизацију ситуације у земљи. Ми смо увек били поуздани заштитници Русије! И данас смо у стању да пружимо достојан отпор свим непријатељима наше Отаџбине! Ислам је религија мира и стварања! Он учи да живимо у миру и слози са свим народима наше земље, с људима различитих вероисповести. Ми стриктно поштујемо те принципе уткане у Свети Коран и Суну Алаховог Посланика (алејхи селам)“ – казао је Кадиров.

        Кадиров је посебно нагласио: „Европа није извукла никакве поуке из недавних крвавих догађаја у Паризу. Европски новинари и политичари – држећи се лажних парола о слободи речи и демократији – за слободу су прогласили нискост, некултуру и вређање религиозних осећања сторина милиона људи. О каквој то слободи речи трубе у Паризу и другим западним престоницама“?

        После њега, учесницима митинга се обратио и председник Савета муфтија Русије и Духовне управе муслимана РФ Равиљ Гајнутдин. Рекао је и ово: „Запад губи и породичне и духовне вредности. Ми смо дужни да ценимо своје духовне и моралне вредности и своје породичне традиције. Ми морамо да духовно изграђујемо своју државу – нашу велику Русију“.

        Манифестација „Љубав према пророку Мухамеду“ окупила је у Грозном око милион људи. Њени учесници су држали у рукама транспаренте и плакате с натписима „Њет карикатурама пророка Мухамеда“, „Ми волимо пророка Мухамеда“ и „Ислам је религија добра и изградње“.

        У манифестацији су учествовала духовна лица из иностранства, као и представници Руске православне цркве.

         „Ми православни смо данас са вама и кажемо не злу, које покушава да шири Запад и да унесе раздор међу нашим народима“ – рекао је епископ махачкалински и грозненски Варлам, говорећи пред окупљенима.

        Интересантно је да 87 одсто грађана Русије подржава акцију муслимана. О томе сведоче резултати анкете коју је спровела једна московска радио станица.

        Иницијатор манифестације је свештенство Чеченије, које је осудило све облике терора.

        У суботу је у граду Магас (руска република Ингушетија) одржан митинг „Ислам против тероризма“, на којем се окупило више од 20 хиљада људи.

Митинг у Грозном

Митинг у Грозном

Митинзи у Чеченији и Ингушетији одржани су после терористичког напада у редакцији француског часописа, који је решио да заради на богохуљењу.

Ћирилица у Грозном

Ћирилица у Грозном

После низа терористичких напада, у Паризу је одржан марш против тероризма.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *