Свијет

Мурал Цару Николају II Романову у Новом Саду

„Руски цар Николај II Романов је заштитник српског народа. У најтежем периоду за Србију, када је 1914. године нападнута од Аустро-Угарске, руски цар Николај стао је у нашу заштиту, ризикујући Руску империју, народ, свој и живот своје породице.

Његова одлука утицала је на коначан исход рата и победу српске војске. Године 1918. када је са породицом мученички страдао, његове одлуке и пожртвованост за српски народ утицале су да Нови Сад, Срем, Банат и Бачка постану Србија.

Нове руске власти од 2000. године препознале су значај императора и те године Руска православна црква каконизовала га је у Светог мученика цара Николаја II Романова.

Српска лига и коалиција Родољуби у оквиру кампање ХОЋЕМО САВЕЗ СА РУСИЈОМ направили су овај мурал као симбол савезништва српског и руског народа.

Мурал Цару Николају II Романову у Новом Саду

Мурал Цару Николају II Романову у Новом Саду

Сматрамо да уз погубну политику српских власти ка ЕУ и НАТО интеграцијама Србија не може остварити овакву политику и интересе свог народа, а да је то могуће једино у Савезу са Русијом, кроз заједничку економску, културну, безбедносну, образовну сарадњу са Русијом.“, каже се у саопштењу Српска лиге и коалиције Родољуби.

Извор: Восток.рс

Коментариши чланак

Коментара