Вијести, Свијет

МОЗГОВОЈ: За Нову годину ћемо са Путином пити шампањац за рођење Новоросије

ЈЕДАН ОД ВОДЕЋИХ КОМАНДАНАТА УСТАНИКА УВЕРЕН ДА ЋЕ И УКРАЈИНЦИ БИТИ ОСЛОБОЂЕНИ ОЛИГАРХИЈЕ

МЕЂУ онима који ратују за Новоросију – мало је оних који су за било какве преговоре са кијевском хунтом. Осим о размени заробљеника и то по принципу – сви за све.

Па ипак, они који руководе армијама ДНР и ЛНР не одбацују у начелу апел председника Русије Владимира Путина да седну за преговарачки сто са „представницима Кијева”.

Постоји међу њима и тврда струја која, поред свега осталог, верује да са хунтом која губи рат нема никаквог разлога да се преговара и да јој се чине уступци. Један од њених најистакнутијих припадника је познати војни командант Алексеј Мозговој.

Он је поводом Путинових последњих иницијатива рекао: „Владимир Владимирович је мудар човек и државник и он зна због чега нешто предлаже. И ја то поштујем. Али, ја имам и своје виђење ситуације…”

Познати војни командант Алексеј Мозговој

Познати војни командант Алексеј Мозговој

На ове речи је уследило питање: „Да ли ви то опет о плановима да Новоросија дође до Кијева?”

„Ми никда нећемо преговарати са кијевском влашћу. То би био злочин. Наш максимални циљ је – свргавање олигархијске власти у Кијеву и стварање Новоросије. Надам се да ћемо 31. децембра 2014. са Владимиром Владимировичем пити шампањац за рођење државе Новоросије. А да ћемо Украјинцима честитати ослобођење од олигархије”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *