Вијести, Свијет

Москва упозорила ЕУ да ће нове санкције наићи на – нове контрасанкције

РУСКА ДИПЛОМАТИЈА ПОСАВЕТОВАЛА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ ДА СЕ МАНЕ „БЕЗГРАНИЧНЕ ПОДРШКЕ КИЈЕВСКИМ ВЛАСТИМА”

  • Изазива жаљење то што Европски савет, противно интересима њених држава-чланица, држе на узди оне земље које су заинтересоване за остваривање геополитичких шема које подразумевају појачавање конфронтације са Русијом – наводи се у коментару Министарства иностраних послова РФ

        

РУСИЈА ће предузети узвратне мере у случају да ЕУ уведе нове санкције, саопштило је Министарство иностраних послова Руске Федерације.

         „Анализа нових „закључака” Европског савета од 30. августа поново је потврдила неспособност држава-чланица ЕУ да се одупру инерцији пружања безграничне подршке кијевским властима” – саопштило је руско министарство. – Хистерија уочи заседања Европског савета поводом непостојеће „руске агресије на Украјину” дала је своје плодове”.

         „Ослањајући се на апсолутно недоказане тврдње о присуству руских оружаних снага на територији Украјине, неосновано  сваљујући одговорност за све што се тамо догађа на Москву, Брисел, уместо да подстиче на хитан и безуслован прекид ватре и стварање услова за истински свеукрајински национални дијалог између сукобљених страна, и даље избегава да призна истинске узроке драматичне ситуације на југоистоку те земље” – истакло је МИП РФ.

         Поред тога, упада у очи да „фактички нема изјава хуманитарној ситуацији у том делу Украјине, где је услед акција кијевских власти настала хуманитарна катастрофа великих размера, расте број цивилних жртава, број избеглица које су побегле у Русију ближи се милиону људи”.

         „Изазива жаљење то што Европски савет, противно интересима њених држава-чланица, држе на узди оне земље које су заинтересоване за остваривање геополитичких шема које подразумевају појачавање конфронтације са Русијом – наводи се у коментару.

         – Не гајимо наду да ће ЕУ моћи да сагледа ситуацију изван стереотипа из прошлог века и да успостави конструктивну сарадњу у циљу решавања унутарукрајинског конфликта“.

Москва упозорила ЕУ да ће нове санкције наићи на – нове контрасанкције

Москва упозорила ЕУ да ће нове санкције наићи на – нове контрасанкције

У случају увођења нових антируских санкција, Русија „задржава право да предузме узвратне мере усмерене на заштиту својих легитимних интереса”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *