Вијести, Свијет

Москва: У Европи може доћи до војне конфронтације са опасним последицама

ЕРНЕСТ: САД БРИНЕ ШТО ИЗ РУСИЈЕ У УКРАЈИНУ ТРАЈЕ ДОТОК ВОЈНИХ МЕАТЕРИЈАЛА И ЖИВЕ СИЛЕ

  • БЛУМ: Права претња свету долази од Сједињених Држава и НАТО. Како би САД одреаговале кад би Русија распоредила своју војну технику у Мексику или Канади?! Одмах би започеле рат, а од Русије очекују да буде мирна и да ћути док је САД  опкољавају са свих страна”

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе и њихови европски савезници забринути су дејствима Русије према Украјини – изјавио је Џош Ернест.

         Ово је био део његовог објашњења због чега Пентагон намерава да пребацује тешко наоружање у Европу. Ево и наставка:

         „Брину нас непрекидни доток војних материјала и живе силе из Русије у Украјину. Оружане снаге Русије настављају да подржавају сепаратисте у Донбасу. А што се нашег тешког наоружања тиче, САД су привржене безбедности својих савезника”.

Џош Ернест

Џош Ернест

Поводом најновијих америчких потеза и даљих намера, Министарство иностраних послова РФ је саопштило да се Москва нада да у Европи неће доћи до нове војне конфронтације која би могла да има опасне последице.

МИП РФ је истовремено поручило Вашингтону: да његова војна стратегија на источном крилу НАТО „може изгубити сваку везу са реалношћу и стећи неповратну инерцију”.

У све ово се „умешао” бивши сарадник Стејт департмана – амерички новинар и писац Вилијам Блум – који је оценио да САД и НАТО настоје да опколе Русију и да зато сугеришу међународној јавности да је Москва „главна светска претња”.

„Међутим, нагласио је Блум, права претња долази од Сједињених Држава и НАТО. Како би САД одреаговале кад би Русија распоредила своју војну технику у Мексику или Канади?! Одмах би започеле рат, а од Русије очекују да буде мирна и да ћути док је САД опкољавају са свих страна.”

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *