Вијести, Свијет

Москва рачуна на дијалог Кијева и Новоросије

У ДОЊЕЦКУ СЕ СРЕЛИ ЛИДЕР „УКРАЈИНСКОГ ИЗБОРА“ И ПРВЕ ФИГУРЕ ДОЊЕЦКЕ И ЛУГАНСКЕ РЕПУБЛИКЕ

        ПОРТПАРОЛ руског председника Дмитриј Песков изразио је „опрезни оптимизам“ поводом могуће сусрета председника Порошенка и лидера Новоросије у Доњецку.

        Прелиминарне консултације уочи предстојећих преговора у минском формату, одржали су председник кијевске организације „Украјински избор“ Виктор Медведчук  и председници ДНР и ЛНР Александар Захарченко и Игор Плотницки.

        Консултацијама у Доњецку присуствовали су и представници устаника на минским преговорима Денис Пушиљин (ДНР) и Владислав Дејнего (ЛНР).

        Сусрет је одржан, „пре свега, због тога што су у светлу офанзивних дејстава украјинске стране представници ДНР и ЛНР, као што је познато, изражавали крајњи скептицизам поводом минског процеса“ – казао је Песков.

         „На састанку се разматрала могућност обнове рада минске контакт групе, а као и размене заробљеника“ – саопштио је Плотницки.

         „Москва се нада да ће разговори који су почели у Доњецку бити настављени, између осталог, о темама као што су прекид ватре, повлачење артиљерије и ракетних система са линије разграничења, почетак рада на утврђивању линије разграничења, размена заробљеника“ – истакао је Песков.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков

Портпарол руског председника Дмитриј Песков

По његовом мишљењу, постизању тих циљева допринеће именовање специјалног представника Кијева за преговоре у Минску.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *