Вијести, Свијет

Москва позвала Кијев да обустави „антитерористичку операцију“ против Донбаса

МИП РФ ИСТОВРЕМЕНО ПОЗВАЛО НА РАВНОПРАВАН ДИЈАЛОГ ЗАСНОВАН НА УЗАЈАМНОМ ПОШТОВАЊУ

        ЗВАНИЧНА Москва је данас позвала Кијев да заустави војне операције на југоистоку и предочила да лидери самопроглашених  република – Доњецке и Луганске – после јучерашњих избора имају потребан мандат  да преговарају са украјинским властима.

Заменик министра иностраних послова Русије Григориј Карасин је изнео такав захтев, након што је Москва признала изборе у Луганској и Доњецкој Републици. При том је нагласио да тај мандат подразумева и успостављање широког одрживог дијалога са кијевским властима.

       Дијалог може да донесе резултате, како је рекао Карасин, само под условом равноправног дијалога заснованог на узајамном поштовању и да се Кијев одрекне војних операција и „злогласне антитерористичке операције“.

    Сада је важно да се предузму активни кораци у циљу одржавања дијалога између Кијева и представника Донбаса, рекао је Карасин и додао да ће Москва учинити све да помогне у проналажењу решења.

        Позвао је обе стране да буду привржене споразумима потписаним у Минску 5. и 19. септембра.

Пребројавање гласова у Доњецку

Пребројавање гласова у Доњецку

Имајући у виду западне претње новим санкцијама, Карасин је подвукао: „Језик санкција је апсолутно контрапродуктиван метод решавања конфликта“, истакао је Карасин, додавши да је „то у историји доказано“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *