Вијести, Свијет

МОСКВА: Порошенко се бави фантазијама и фантомима

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РУСИЈЕ ДЕМАНТОВАЛО ДА ЈЕ ЊЕГОВА „ОКЛОПНА КОЛОНА” УШЛА У УКРАЈИНУ И ДА ЈЕ УНИШТЕНА

  • Потпредседник владе ДНР, Андреј ПУРГИН: Никакве руске јединице нити војна техника нису прешли границу. Самим тим не може ни бити речи о било каквом уништавању руске оклопне технике

        

МИНИСТАРСТВО одбране Русије прво је демантовало „вести” да је руска оклопна колона прошле ноћи ушла на територију Украјине, а потом је – данас поподне – одбацило тврдње украјинског председника Петра Порошенка и осталих из кијевске хунте да је добар део те колоне био уништен.

         „Никакве руске војне колоне која је пресекла руско-украјинску границу није било! Ни ноћу ни дању. Зато ће бити добро ако је украјинска артиљерија уништила тог фантома, а не избеглице или сопствене војнике” – изјавио је портпарол руског министарства генерал-мајор Игор Конашенков”.

         Према његовим речима, изјаве попут Порошенкове – засноване су на неким фантазијама, а још вероватније – на претпоставкама неких новинара. Али, нагласио је Конашенков, такве фантазије не могу да буду предмет озбиљних разматрања највиших функционера било које земље.

         И руководство Доњецке Републике је оповргло тврдње кијевских власти да је на истоку Новоросије уништена колона руске оклопне технике.

         Потпредседник владе ДНР, Андреј Пургин, изјавио је: „Никакву оклопну технику из Русије нисмо добили. Никакве руске јединице нити војна техника нису прешли границу. Самим тим не може ни бити речи о било каквом уништавању руске оклопне технике”.

МОСКВА: Порошенко се бави фантазијама и фантомима

МОСКВА: Порошенко се бави фантазијама и фантомима

         Заменик портпарола генералног секретара УН, Фархан Хак, изјавио је да Уједињене нације не могу потврдити да је колона руске војне технике прешла границу са Украјином.

         Министарство спољних послова Велике Британије позвало је амбасадора Русије у Лондону, Александра Јаковенка, да објасни информације да је на територију Украјине ушла колона руске војне технике.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *