Вијести, Свијет

Москва објаснила Америма да су сами криви што је у Сирији бомбардована њихова тајна база

НАЛАЗИ СЕ 300 KM ИЗВАН ЗОНЕ КОЈУ ЈЕ ПЕНТАГОН ОЗНАЧИО КАО ПРОСТОР НА КОМЕ ДЕЛУЈЕ „ОПОЗИЦИЈА“

  • Дан раније били обавештени да ће уследити авио-налети и нису имали никакву примедбу

       „ДОБРО обавештени војно-дипломатски извор“ у Москви открио је агенцији Интерфакс да су Русија и САД већ размотриле удар руских авиона по бази на југоистоку Сирије коју су, поред побуњеника, користили и Американци и да „више нема потребе да се тој теми враћају“.

        Иста агенција наглашава да је руски војни врх америчким колегама дао „сва потребна разјашњења“ и да је томе била посвећена „посебна видео-конференција“.

        Интерфакс је навео да се ради о сиријској бази Ат-Танф, која се налази поред границе са Јорданом а поодавно је пала у руке побуњеника и екстремиста. Бази коју – заједно са њима – користе и амерички и британски командоси.

        Руски војни врх је предочио Американцима ту своју тајну базу нису ставили на списак објеката које не би требало бомбардовати. Посебно је нагласио: да су Американци били унапред обавештени да ће та база бити бомбардована и да они на то нису имали никакву замерку.

        У Москви се чак указује да је око 20 британских командоса напустило базу дан уочи бомбардовања и подвлачи да је и то потврда да је Москва коректно обавестила „америчку коалицију“ да ће и та база бити на удару.

Москва објаснила Америма да су сами криви што је у Сирији бомбардована њихова тајна база

Москва објаснила Америма да су сами криви што је у Сирији бомбардована њихова тајна база

Портпарол Министарства одбране РФ, генерал Игор Конашенков, открио је Интерфаксу да се бомбардована база налази чак 300 километара изван зоне коју су Американци означили као територију на којој делује „умерена опозиција“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *