Вијести, Свијет

Москва изразила негодовање поводом Ишингерових изјава

РУСИЈА ПОСЕБНО НЕЗАДОВОЉНА ОЦЕНОМ ШЕФА МИСИЈЕ ОЕБС ДА ТРЕБА ПОЈАЧАТИ „АНТИТЕРОРИСТИЧКУ ОПЕРАЦИЈУ“

         РУСКА дипломатија изразила је данас јавно негодовање поводом позива Волфганга Ишингера, специјалног представника ОЕБС за „национални дијалог у Украјини“, да се додатно активира „антитерористичка операција“ на југоистоку те земље. Што значи: против Доњецке и Луганске народне републике.

         „Зачуђени смо последњим изјавама о украјинском проблему у Русији веома уважаваног немачког дипломате Волфганга Ишингера. Крајњу недоумицу изазвала је и његова изјава о потреби неке међународне асистенције руско-украјинском дијалогу. Исто важи и за његову ничим поткрепљену тврдњу о „недовољној контроли границе“ – саопштило је Министарство иностраних послова РФ.

         Па посебно нагласило: „А позиви на додатно активирање антитерористичке операције изазивају крајње негодовање. Такве тезе смо чули досад више пута, али углавном из Кијева и далеког Вашингтона“ – подвукло је МИП РФ.

         Званична Москва се није сложила ни са Ишингеровом иницијативом да се мисија ОЕБС повуче из Украјине.

Москва изразила негодовање поводом Ишингерових изјава

Москва изразила негодовање поводом Ишингерових изјава

„Управо сада – када Кијев усмерено појачава казнену операцију на истоку земље – од принципијелне је важности да међународни посматрачи буду још активнији и да непристрасно све инциденте у сфери безбедности и сва кршења људских права“ – закључило је МИП РФ.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *