Вијести, Свијет

Москва: Холандија признала кршење Бечке конвенције

325161_kremlj-u-mraku-sat-za-planetu-ap_f

Москва – Холандија је признала кршење Бечке конвенције у инциденту са руским дипломатом и жели блиске контакте како би се решио тај конфликт а Русија очекује од Хага даље мере како би кривци за кршење међународног права које штити службеника руске амбасаде били позвани на одговорност, саопштила је данас званична Москва.

У ноти, чију је копију амбасадор Холандије предао Министарству иностраних послова Русије, “постоји признање да хапшење и притварање руског дипломате са личним дипломатским имунитетом представља кршење обавеза Краљевине Холандије које проистичу из одредби Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961. пренела је агенција РИА Новости.

Такође се “изражава жеља за даљим блиским контактима ради потпуног објашњавања тог питања у духу узајамне сарадње”, наведено је у саопштењу.

“С руске стране чврсто је наглашено да и даље очекујемо наредне потезе везане, између осталог, за позивање на одговорност холандских званичника који су починили кршење међународног права” навео је руски МИП.

Протеклог викенда у стан саветника амбасаде Русије у Хагу Дмитрија Бородина упали су полицајци и, уз образложење да је лоше поступао са децом, претукли га, ставили му лисице и одвели га у полицијску станицу, где су га држали скоро до јутра а потом без извињења и објашњења пустили, подсећа РИА Новости.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *