Вијести, Свијет

Мирослав Лазански: Да ли се Хрвати боре против Руса

Руске јединице електронског извиђања, које из Русије слушају целокупан радио-саобраћај на подручју југоисточне Украјине, пресреле су и снимиле у петак разговоре између припадника украјинских снага које учествују у операцији напада на Славјанск. Један део разговора био је на енглеском језику, а други на хрватском.

У Москви сумњају да је реч о припадницима једне америчке приватне безбедносне агенције, која иначе шаље своје људе да учествују у таквим сукобима широм света. Што се тиче хрватског језика, руски војни стручњаци још нису сигурни је ли реч о Хрватима, који се боре и раде за ту америчку агенцију па су се стицајем околности нашли на „послу“ и у Украјини, или је реч о некој хрватској агенцији тог типа. Је ли хрватски језик намерно коришћен у радио-комуникацији ради збуњивања противника или је реч о двострукој игри?

Хрвати у Украјни? (Фото Ројтерс)

Вести из Славјанска доста су контрадикторне, док Кијев тврди „да је пола града већ заузето“, федералисти кажу да су снаге Кијева још на периферији града. Хеликоптери украјинске војске после јучерашњих обарања не лете, федералисти тврде да ако оклопна возила Кијева крену на град, да и за њих имају ракете, руске противоклопне системе „корнет“. Узели их из складишта украјинске армије…

Извор: Политика

Вијестио: Да ли се сећате шаљиве вести да Анте Готовина командује јединицама војне хунте из Кијева? У свакој шали је пола истине?

http://www.vijestio.com/vijesti/region/ante-gotovina-preuzima-kopnenu-ukrajinsku-vojsku/

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *