Вијести, Свијет

Министарство одбране РФ демантовало Порошенкову тврдњу о 9.000 руских војника

„ПУТИН МОЖЕ ИСКОРИСТИТИ И СВОЈЕ ПРАВО ДА НАРЕДИ УПОТРЕБУ СИЛЕ ВАН ГРАНИЦА РУСИЈЕ”

         КРИЗА око Придњестровља отворила је питање: хоће ли Русија – буде ли морала да штити свој мировни контигент у тој непризнатој државици – поћи на употребу војне силе ван својих граница.

         Управо ово питање је данас било постављено прес-секретару шефа руске државе Дмитрију Пескову: „Може ли се догодити да Владимир Путин искористи своје право и да од горњег дома парламента затражи дозволу за примену силе у иностранству?“

         Његов одговор је био и кратак и очекиван: „Председник Русије може искористити свако своје уставно право. То је његово право“.

         Украјином се данас позабавио и портпарол Министарства одбране РФ генерал Игор Конашенков. Он је демантовао изјаву украјинског председника Петра Порошенка да се у Донбасу налази 9.000 руских војника.

Министарство одбране РФ демантовало Порошенкову тврдњу о 9.000 руских војника

Министарство одбране РФ демантовало Порошенкову тврдњу о 9.000 руских војника

„Потпуно нам је јасно да би цео данашњи Порошенков наступ у Врховној Ради без помињања тобожњег присуства „регуларних снага Русије“ на истоку Украјине био досадно набрајање оправдања због чега се нису оствариле наде Украјинаца“ – нагласио је Конашенков.

Он је притом подвукао: „Никаквих „регуларних руских јединица“ – а поготово „борбених тактичких група“ – у Украјини нема. Саветујем онима који раде на Порошенковим излагањима да ово имају у виду и да следећи пут свог шефа не праве смешним“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *