Свијет

Michael Snyder: Знакови који упућују на уништење Америке

 

 

The Economic Collapse
25. јуни 2013.

17 знакова да ће већина Американаца бити уништена наилазећим економским колапсом

Већина Американаца ће бити потпуно ослепљена оним што наилази. Они не разумеју како наш финансијски систем функционише, они не разумеју колико је рањив, и већина њих слепо верује да наше вођство савршено зна шта ради и да ће бити у стању да наше проблеме и реши. Резултат тога јесте да већина Американаца једноставно није спремна за масивно економско невреме које нам иде у сусрет.

Већина америчких породица живи од личног дохотка до личног дохотка, већина не спрема залихе хране за хитне случајеве нити друге намирнице, и само један врло мали проценат њих купује злато и сребро за инвестиционе намене. Изгледа да су заборавили шта се десило 2008. године.

Када су финансијска тржишта пропала, милиони Американаца су изгубили запослење. Пошто је већина њих живила на финансијској ивици прихода, милиони њих су такође изгубили и своје куће. На жалост, већина Американаца је убеђена да се то неће поновити. Изгледа да тренутно живимо у „мехурићу наде“ и људи су постали потпуно инертни.

Уназад, пре пар година, мода је била бити “prepper” (тј. „спремач“, односно онај ко је спреман за сваку катастрофу тако што је гомилао залихе намирница), али изгледа да су сада бриге око наилазеће економске кризе попустиле. Која је ово трагична грешка. Као што сам јуче указао, наш читав финансијски систем је једна огромна „Понзи“ шема (тј. финансијско играње са папирима без новчаног покрића, названо по италијанском преваранту Понзију који је живео у САД у првој половини 20 века), и већ имамо знакове да ће наша финансијска тржишта да се још једном изнутра распадну.

Сви они који се нису спремали за оно што наилази ће се горко кајати. Следеће је 17 знакова да ће већина Американаца бити уништена током наилазећег економског колапса:

 

1) Према најновијем истраживању, које је управо објављено, 76 % свих Американаца живи од личног дохотка до личног дохотка. Али, већина се понаша као да ће њихова радна места за њих увек постојати. Међутим, истина је да се масовна отпуштања могу било када десити. Наиме, то се управо десило у једној од највећих адвокатских канцеларија у Њујорку.

2) 27 % свих Американаца нема један једини цент као уштеђевину.

3) 46 % свих Американаца има 800 долара, ако и толико, као уштеђевину.

4) Мање од једног у свака четити Американца има довољно новца уштеђено како би покрили трошкове у наредних 6 месеци.

5) Висина личних доходака наставља да пада док трошкови живота настављају да расту. Данас, просечан лични доходак за доњу категорију 90% свих примаоца личних доходака износи 31.244 долара годишње. Увећава се проценат америчких породица које само покушавају да нађу начин да преживе од месеца до месеца.

6) 62% Американаца из средње класе је изјавило да су током протекле године морали да смање кућну потрошњу.

7) Мала привреда у Америци постаје „угрожена сорта“. Наиме, само 7 % свих радника у САД који се не баве пољопривредом су овог момента самозапослени. То значи да огромна већина Американаца зависи од неког другог да их снабде са личним дохотком. Међутим, шта ће се десити када та запослења нестану ?

8) Године 1989. однос дуга према личном дохотку је износио око 58 %. Данас се та цифра попела на 154 %.

9) Данас већи проценат Американаца је у зависности од савезне Владе него икад пре. Шта више, према Бироу за цензус Владе САД, 49 % свих Американаца живи у домаћинству које добија директну финансијску помоћ од савезне Владе. Према томе, шта ће се десити када дође крај овој државној милостињи ?

10) Назад, током 70-тих година прошлог века, један у свакаких педесет Американаца је примао државне купоне за храну (тј. социјалну помоћ у виду купона за храну за оне који немају новца да ту исту храну и купе). Данас, од прилике један у свакаких 6,5 Американаца прима државне купоне.

11) Процена је да мање од 10 % популације САД поседује било шта од злата или сребра ради инвестиција.

12) Процена је да у Сједињеним Америчким Државама има цирка 3 милиона „спремача“ (тј. људи који се спремају за економске неприлике тако што у становима и кућама гомилају залихе намирница). Међутим, то значи да сви остали не врше било какве припреме.

13) 44 % Американаца у својим кућама нема комплет за прву помоћ.

14) 48 % свих Американаца не поседује било какве намирнице за хитне случајеве.

15) 53 % свих Американаца у својим кућама нема тродневне залихе конзервиране хране нити воде.

16) Једно испитивање је Американцима поставило питање колико дуго би, према њиховом мишљењу, могли да преживе уколико би електрична мрежа пала током једног дугорочног периода. Невероватно је, али 21 % је изјавило да би преживели мање од недељу дана, додатних 28 % је изјавило да би преживели мање од две недеље, док је 75 % изјавило да би били мртви пре истека периода од два месеца.

17) Према истраживању Центра Аделфи Универзитета, 55 % Американаца верује да би им савезна Влада притекла у помоћ уколико би их задесила катастрофа.

Самим тим што ви живите удобан живот средње класе не значи да ће тако увек и бити.

Уколико сумњате у ово, само погледајте шта се дешава у Грчкој. Многи родитељи, некада припадници средње класе, су толико осиромашили да су заправо почели да „депонују“ своју децу у сиротилишта како иста не би гладовала.

Гомиле деце је стављено у сиротилишта и домове за збрињавање из економских разлога; једно добротворно друштво је изјавило да 80 од 100 деце која се налази у њиховим прихватним центрима, се ту и налази јер њихове породице више нису у стању да финансијски брину о њима.

Процена је да 10 % грчке деце гледа у ризик глади. Учитељи сада разматрају укидање физичке културе у школама јер су деца неухрањена, а исту гледају како претурају контејнере, тражећи храну.

Уколико економија САД пукне и ви изгубите запослење, како ћете ви и ваша породица да преживите ?

Да ли ћете ви и ваша породица да се нађете као бескућници, потпуно у зависности на савезну Владу за преживљавање ?

Припремите се док још има времена. Уколико не знате како да се припремите, постоје десетине одличних вебсајтова који ће људе бесплатно научити о врхунским техникама припрема.

Према томе, нема изговора. Ви лично можете веровати да Бен Бернанке и Барак Обама имају све под контролом, али што се мене и моје поридице тиче, ми ћемо се припремити за огромно економско невреме које наилази.

Ја се надам да ћете се и ви такође припремити.

За Видовдан превео Бранко Филиповић

Извор: http://www.blacklistednews.com/17_Signs_That_Most_Americans_Will_Be_Wiped_Out_By_The_Coming_Economic_Collapse_26918/0/38/38/y/M.html

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *