Вијести, Свијет

Меркелова се код Кремља поклонила пред спомеником Непознатом војнику

ПУТИН: ШТО ПРЕ РЕШИМО ПРОБЛЕМЕ КОЈИ ДЕЛЕ РУСИЈУ И НЕМАЧКУ – ТО БОЉЕ

         НЕМАЧКА  канцеларка – као што је и најављивано – стигла је у Москву.

         Такође према најавама: заједно са Владимиром Путином – положила је венац на московски споменик Непознатом војнику који се налази у Александровом парку, уз саме зидине Кремља. Споменик је подигнут на месту где су 1966 године пренети посмртни остаци непознатог војника из братске гробнице бранилаца Москве.

         У пратњи двоје лидера били су чланови преговарачких делегација.

         Преговори Путина и Меркелове протекли су у Кремљу. Руски лидер на њиховом почетку рекао да је неопходно што пре решити проблеме који постоје између Русије и Немачке.

         „Данас имамо свима добро познате проблеме. Што пре ти проблеми престану да негативно утичу на развој наших односа – то боље. У сваком случају, ми ћемо томе тежити”.

         Руски председник додатно нагласио: „Надам се да ћемо разговарати  и о билатералним односима и о даљем развоју односа са Европском унијом. Наравно: и о најоштријим светским проблемима, укључујући Украјину”.

Меркелова се код Кремља поклонила пред спомеником Непознатом војнику

Меркелова се код Кремља поклонила пред спомеником Непознатом војнику

Меркелова је на самом почетку преговора – док су још новинари били унутра – истакла да јој је драго што ће са Путином моћи да поразговара и о односима ЕУ-Русија и о ситуацији у Украјини и о обезбеђивању њене територијалне целовитости.

„Немачка је из свог горког искуства извукла наук да треба сарађивати и у тешким ситуацијама, каква је данашња, и радити на достизању дипломатских тешења. Иначе, мени је било важно да дођем у Москву и да одам пошту погинулим људима Совјетског Савеза”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *