Вијести, Свијет

МЕДВЕДЕВ: У току је демонтажа стабилности светског финансијског и трговинског система

ОДОБРИО УВОЂЕЊЕ ЦАРИНА НА ПРОИЗВОДЕ УКРАЈИНСКЕ ПРЕХРАМБЕНЕ, ЛАКЕ И ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

  • ДМИТРИЈ МЕДВЕДЕВ (на међународном инвестиционом форуму „Русија између Европе и Азије“ у Сочију): Имам осећај да су неки наши западни партнери – неки, а не сви – престали да признају чињеницу да Русија има своје националне интересе. Москва је спремна да чује шта има да каже Запад под условом да је Запад спреман да чује Москву

         ЗАПАД је престао да признаје да Русија има своје националне интересе – оценио је Дмитриј Медведев на пленарном заседању Међународног инвестиционог форума „Русија између Европе и Азије: регионална економска политика у савременим условима“.  

         „Имам осећај да су неки наши западни партнери – неки, а не сви – престали да признају чињеницу да Русија има своје националне интересе“.

        Медведев је такође оценио да је у току „демонтажа стабилности светског финансијског и трговинског система“. Додао је, међутим, да се „процес демонтаже још може зауставити“.

       Оценивши да је 2014. постала преломна и за Русију и за цео свет, руски премијер подвукао: „Москва је спремна да чује шта има да каже Запад под условом да је Запад спреман да чује Москву. Сви покушаји притиска на Русију помоћу санкција остали су без резултата. Са Русијом се не може разговарати са позиција економског уцењивања“.

Дмитриј Медведев

Дмитриј Медведев

Медведев је на истом скупу саопштио да је потписао одлуку о увођењу царина на робу из Украјине. Прецизирао је да бесцаринског увоза неће бити за производе украјинске прехрамбене, лаке и прерађивачке индустрије. А саме царинске дажбине ће бити активиране ако Украјина почне да примењује економски део споразума о асоцијацији са ЕУ пре почетка 2016. године.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *