Вијести, Свијет

Матео Ренци: Сукобљавање Европе са Русијом је – политичка грешка и културни злочин

НАСТУПИО ПРЕД СТУДЕНТИМА И ПРОФЕСОРИМА БЕРЛИНСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

  • „Присуство антируске идеје у Европи значи да не знамо ни Русију ни Европу која се није родила као Европска унија да би била против некога. Европа мора имати и душу. Не сме се постојање Европске уније сводити искључиво на економску корист“

         ИТАЛИЈАНСКИ премијер Матео Ренци назвао је европску политику конфронтације са Русијом „политичком грешком и културним злочином“.

         Ово је изговорио приликом наступа на Берлинском универзитету. Па додатно прецизирао и подвукао:

         „Русија мора да поштује суверенитет и независност Украјине, али је сукобљавање са Русијом политичка грешка и културни злочин. Русија је наш најближи сусед и треба да буде наш стратешки партнер у борби против тероризма“.

         Али, наставио је Ренци, не само то:

         „Присуство антируске идеје у Европи значи да не знамо ни Русију ни Европу која се није родила као Европска унија да би била против некога. Европа мора имати и душу. Не сме се постојање Европске уније сводити искључиво на економску корист“.

Матео Ренци

Матео Ренци

Стални представник Русије у Бриселу – Владимир Чижов – оценио је данас да су мали изгледи да ће на плану санкција ЕУ уведених против Русије и руских контрасанкција ишта принципијелно изменити до краја ове године.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *