Вијести, Свијет

Малезијски Боинг оборен авионским топом или митраљезом

УКРАЈИНА, АУСТРАЛИЈА, БЕЛГИЈА И ХОЛАНДИЈА СКРИВАЈУ ДОКАЗЕ О КАТАСТРОФИ У НЕБУ ИЗНАД ДОНБАСА

         ЗЕМЉЕ које учествују у истрази случаја рушења путничког авиона Боинг-777 у Донбасу скривају чињеницу да су тела пилота изрешетана делићима муниције за топ од 30 мм, каквим су опремљени Су-25, Су-27 и МиГ-29, што сведочи о томе да су снаге Доњецке и Луганске Републике невине.

         По речима немачког историчара Ерика Зисеа, све је мања вероватноћа да је авион на лету MH17 оборен ракетом ПВО система „Бук-М1“.

         У чланку који је овај историчар објавио на сајту Global Research наводи се да је украјинска Влада један од главних оптужених у овом случају и да зато не може објективно да представља истрагу.

         Истрага катастрофе малезијског авиона од изузетне је важности, зато што су западне земље увеле санкције против Русије на основу непотврђених оптужби украјинске владе и њихових покровитеља из Вашингтона, сматра Зисе.

         „У посмртним остацима пилота пронађени су делићи муниције за топ од 30 мм, каквим су опремљени Су-25, Су-27 и МиГ-29. Све те авионе има Ратно ваздухопловство Украјине, док сепаратисти, као што је познато, немају авијацију, наглашава Зисе.

         То да су у телима пилота пронађени неки „предмети“ јавно је саопштила комисија која води истрагу. Она је, такође, обећала да ће да објави резултате истраге, што још увек није учињено“ — пише Зисе.

         Тела пилота и других чланова посаде, још увек су у надлежности Холандије и нису предата њиховим рођацима.

GLOBAL RESEARCH: Малезијски Боинг оборен авионским топом или митраљезом

GLOBAL RESEARCH: Малезијски Боинг оборен авионским топом или митраљезом

Према сведочењу пензионисаног пилота авио-компаније Луфтханза, Питера Хансенка, он се на основу фотографија остатака авиона уверио да је кабина авиона била погођена пројектилима испаљеним из јуришног авиона. Уколико се испостави да су оштећења на авиону нанета митраљеском ватром, кривица ће пасти на Украјину, јер устаници уопште нису могли да буду толико близу авиона, наводи Зисе у Global Research.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *