Вијести, Свијет

Лугански устаници пронашли делове балистичке ракете

        УСТАНИЦИ су пронашли на територији Луганској републике делове бојеве главе балистичке ракете која није потпуно експлодирала, изјавио је војни командант Луганска Сергеј Грачов.

         „Данас сам био на месту где лежи та глава. Није потпуно експлодирала, само касете на њој, а сама бојева глава је остала неоштећена“ – казао је Грачов, одговарајући на питање да ли је украјинска армија користила балистичке ракете против устаника.

        По његовим речима, део ракете је пронађен код станице Вергунка у Луганској области.

         „Она (бојева глава) је велика, мало мања од мене, а ја сам висок 188“ – рекао је Грачов.

        Јуче је телевизија CNN, позивајући се на изворе у обавештајним круговима САД, јавила да је украјинска војска почела да користи на истоку земље балистичке ракете малог домета с бојевим главама тешким 454 килограма, чији  радијус деловања износи 89 километара.

        То је најразорније оружје које је до сада коришћено у сукобу, констатује CNN.

        При том, портпарол информативног центра украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Андреј Лисјенко изјавио је да кијевска армија не користи балистичке ракете, „јер су оне веома снажне“.

Лугански устаници пронашли делове балистичке ракете

Лугански устаници пронашли делове балистичке ракете

Међутим, он је раније тврдио и да председник Украјине Петар Порошенко припрема план офанзиве на устанике који ће бити „непријатно изненађење“ за њих.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *