Вијести, Свијет

Лондон, „робовласници“ пуштени уз кауцију

Scotland-Yard

Две особе ухапшене у Лондону, због сумње да су три жене 30 година држали као робиње, пуштене уз кауцију. Процес против њих почиње у јануару.

Две особе које су јуче ухапшене због сумње да су у кући у јужном делу Лондона држали заточене три жене, а једну од њих наводно читаве три деценије, пуштени су уз кауцију, саопштио је Скотланд јард.

Ухапшени су мушкарац и жена, стари 67 година, у њиховој кући у јужном делу британске престонице, али су након испитивања пуштени уз кауцију до почетка процеса у јануару, преноси АФП.

Како је раније наведено, прошлог месеца су из куће спасене жена из Малезије (69), Иркиња (57) и Британка (30).

Истрага је покренута након што је у октобру полицију контактирала невладина организација „Фридом черити“ којој се телефоном обратила Иркиња тврдећи да је заједно са још две жене деценијама држана у једној кући против своје воље.

Полиција је раније навела да је реч о најгорем случају такве врсте. „Никад нисмо видели ништа слично“, рекао је инспектор Кевин Хајланд из одељења Скотланд јарда за трговину људима.

Он је рекао да су жене имале „контролисану слободу“ не желећи, међутим, да прецизира шта то тачно значи.

„Ове жене су преживеле тешку трауму, држане су у ропству најмање 30 година и без икаквог правог контакта са спољним светом и потребно је време да утврдимо шта се тачно дешавало за три деценије“, рекао је он новинарима.

Према наводима полиције, нема доказа о сексуалном злостављању. Детективи кажу да не знају место рођења најмлађе жене и додају да ће истрага утврдити у каквој су међусобној вези три жене, те да о томе не желе да спекулишу.

„Ипак, ми верујемо да је 30-годишња жена била у ропству цео свој живот“, каже Скотланд јард.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *