Вијести, Свијет

Лејди Ди ликвидирао САС?

Бивши војник британских елитних Специјалних ваздухопловних снага, тврди да је британска принцеза Дајана убијена тако што је један члан те јединице фаровима кола намерно заслепио њеног возача како би изазвао судар.

Бивша супруга снајперисте специјалних јединица САС, названог „Војник Н“, уплашена за своју безбедност, тврди да јој је плаћено како би ћутала о невероватним оптужбама да су принцезу Дајану ликвидирали припадници ове елитне јединице, пише Дејли мејл, а преноси ртс.рс

Леди Дајана

Леди Дајана

Жена, која не може да буде именована због законских разлога, а која је названа „Сара“, наводи да јој је официр САС-а предао коверат пун новца уз наводе да „о Дајани држи језик за зубима“.

Тврдње снајперисте да се иза Дајанине смрти налази САС, појавиле су се прошле године током суђења нареднику Денију Најтингејлу који је, пред војним судом, проглашен кривим за илегално поседовање пиштоља и муниције.

Сара“ је открила да се детективи „Скотланд јарда“, који су испитивали умешаност САС са смрћу принцезе Дајане, налазе под надзором полиције због наводне злоупотребе приликом пресретања електронске поште коју је послала супруга снајперисте.

Официр САС је упозорио да ће завршити мртва попут војника из Вулвича Ли Ригбија, уколико открије доказе који поткопавају сведочење њеног бившег супруга на војном суду током процеса против Најтингела.

Војник Н“ је касније проглашен кривим за илегално поседовање пиштоља, пригушивача и стотине метака и ручне гранате.

Сара“, која се тренутно крије због сопствене безбедности, каже: „Претећи начин на који се САС бавио мноме, учинио је још уверљивијим све оно што је мој супруг говорио о њиховој улози у Дајаниној смрти. Желели су да ћутим о Дајани и операцијама САС. Ипак, нисам могла да останем у тишини о нечему тако озбиљном. Сама исплата била ми је веома сумњива и учинила да се осећам крајње непријатно“.

Војник Н“ је у писму, септембра 2011. године, изнео тврдње да су припадници САС убили принцезу Дајану.

Сара“ наводи да је посета официра САС уследила неколико недеља касније, а убрзо након тога уследила је још једна посета од стране двојице САС-оваца, који су навели да долазе у име командујућег официра.

Током овог састанка, каже „Сара“, официри САС су непрекидно негирали тврдњу „Војника Н“ да су припадници ове елитне трупе били охрабривани да узнемиравају или повређују појединце који су им задавали невоље.

Припадници САС су „Сару“ посетили још једном, почетком 2012. године, када јој је дат новац у коверти уз напомену да о томе никада ни са ким не разговара.

Било ми је веома чудно да, током читавог разговора, војници нису ни споменули шта је мој супруг рекао о умешаности САС у смрт Дајане“, објашњава „Сара“.

Шта више, садржај писма је постао познат јавности тек прошле године током суђења „Војнику Н“.

Чињеница да су ћутали о Дајани учврстило је моја веровања да је мој бивши супруг говорио истину када је навео да су САС војници, 1997. године, уперили рефлектор у очи шофера аутомобила у коме се Дајана налазила, док је аутомобил пролазио кроз тунел у коме је страдала. Мој супруг је рекао да је након удеса, један војник отрчао до кола како би видео колико је тешко Дајана повређена, а затим је дао сигнал свом колеги да је мисија успешно завршена“, наводи „Сара“.

Извор. Новости онјалн

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *