Вијести, Свијет

ЛАВРОВ: Запад не скрива намеру да окрене народ Русије против власти

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ОЦЕНИО ДА СЕ „ПОВОДИ ЗА ПОВЕЋАВАЊЕ ПРИТИСКА НА РУСИЈУ БИРАЈУ ВЕОМА ПРЉАВО“

        ЗАПАД не скрива да је циљ његових санкција да се нанесе неприхватљива штета руској привреди и да се народ окрене против власти, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у интервјуу листу „Комерсант“.

         „Што се тиче политичке компоненте тих санкција, до сада, када су се доносиле принудне мере, пре свега кроз СБ УН, пошто је све остало нелегитимно, наши западни партнери били су у првим редовима оних који су позивали да се санкције усмере конкретно на државе које не спроводе одлуке УН, да се чини све да се избегну било какви негативни побочни ефекти по становништво. У случају Русије изабрана је дијаметрално супротна логика“ – рекао је руски министар.

         „Јавно се изјављује да је циљ санкција да се нанесе неприхватљива штета руској привреди, да би народ осетио како лоше живи под тим режимом – нагласио је Лавров.

        – Овде је очигледна апсолутна пристрасност, која се не може сакрити. Мислим да сви наши грађани одлично схватају у каквом времену тренутно живимо и какве циљеве имају они који се залажу за повећавање притиска на Руску Федерацију“.

        Шеф руске дипломатије је указао да се „поводи за повећавање тог притиска бирају веома прљаво“.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров

Он је напоменуо да су у јулу ове године санкције целим секторима руске привреде уведене „на таласу хистерије настале после рушења малезијског Боинга“.

„Тада су, без суда и истраге, без икаквог испитивања и покушаја да се изађе на лице места, да се пронађу крхотине, виновницима проглашени устаници, иако су они без поговора предали холандским стручњацима „црне кутије“ које су пронашли потпуно нетакнуте. Наравно, окривљена је Русија“ – истакао је руски министар.

„Нечасно је и непоштено користити трагедију за постизање свог геополитичког циља“ – нагласио је он.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *