Вијести, Свијет

ЛАВРОВ: Некима је циљ да на све могуће начине избаце Русију из равнотеже

РУСИЈА – ЗА РАЗЛИКУ ОД САД – СВОЈИМ САВЕЗНИЦИМА НЕ ЗАВРЋЕ РУКЕ И НИКОГА НЕ УЦЕЊУЈЕ

  • Неки западни партнери – уопште не сви – настоје да искористе дубоку кризу украјинске државности за обуздавање Русије. Покушавају да нас изолују и да самим тим учврсте своју нестајућу доминацију у међународном систему

        

ДЕМОКРАТСКО устројство света уопште се не уклапа у политику садашњег Запада који тежи да по сваку цену сачува позиције које држи столећима, али му то све теже полази за руком – оценио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу агенцији ИТАР-ТАСС.

         Додао је да су се заљуљале саме основе досадашњег „међународног система” и да се „веома и веома активно расклимавају”.

         Неки су себи – како је рекао – поставили циљ: на све могуће начине избацити Русију из равнотеже. Покушаји да се Русија изолује нису од јуче.

         Говорећи о НАТО,  Лавров је указао да је тај војни пакт функционисао по фармули: гаранјујемо безбедност онима који уђу у алијансу, не гарантујемо безбедност онима који не уђу.

         „Замисао је била да се тако у НАТО  увуку земље постсовјетског простора и да линије које деле Европу примакну границама Русије. Али, идеја је пропала” – истакао је Лавров.

         Замољен да се осврне на духовитост руског сатиричара Михаила Задорнова, који је написао да ће се Америка борити против Русије до последњег Украјинца, Лавров је нагласио:

         „Неки западни партнери – уопште не сви – настоје да искористе дубоку кризу украјинске државности за обуздавање Русије. Покушавају да нас изолују и да самим тим учврсте своју нестајућу доминацију у међународном систему.”

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров

Лавров је посебно нагласио: да његова земља, за разлику од САД, својим савезницима не заврће руке и да никога не уцењује.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *