Вијести, Свијет

Крејг Робертс: Западни медији су постали министарство пропаганде против Русије

БРИТАНСКИ ИСТОРИЧАР ТОНИ ГОСЛИНГ: ЗАПАДНИ ФРОНТ ПРОТИВ МОСКВЕ – ПОЛАКО СЕ РАСПАДА

         ЗАПАДНИ медији претворили су се у министарство пропаганде које смишљено и плански саопштава ситуацију у свету и људима утувљује у главу идеју о руској претњи, а реална претња свету долази из Вашингтона – оценио је познати амерички политиколог и економиста Пол Крејг Робертс.

         За пример је навео емисију Волфа Блицера коју емитује телевизија CNN. Блицер, по његовој процени, Русију непрекидно означава као извор агресивне војне политике.

         „Слична пропаганда већ се проширила и на Велику Британију чији је министар одбране, Мајкл Фелон, изјавио да је Русија реална и непосредна опасност за Европу.

         Крејг Робертс је указао и да је западна пропагандистичка машинерија већ разорила поверење међу двема нуклеарним суперсилама. Додао је да су САД – оптужујући Русију да жели да нападне Балтичке земље (Естонију, Летонију и Литванију) – себи створиле могућност да на њихове територије пошаљу трупе и тенкове.

         Он је упозорио: „Уколико заиста дође до рата – одговорни ће бити и разни волфови блицери који су играли улогу „ратних бубњева”.

         Са њим се у доброј мери слаже британски историчар и новинар Тони Гослинг. Он је оценио да Вашингтон – још од краја Другог светског рата – чини све да Европа не развија односе са Русијом.

Британски историчар и новинар Тони Гослинг

Британски историчар и новинар Тони Гослинг

Према његовим речима, ЦИА сазива заседања такозваног Билдербершког клуба да би се на истом месту налазили високи функционери, политичари и банкари, односно – амерички политичари и новац са европским.

Гослинг је проценио да се европски табор који је непријатељски расположен према Русији – полако распада.

Многим Европљанима је већ постало јасно да никакав трговински рат са Русијом није у њиховом интересу. То је, како тврди већ схватила пре свега Немачка.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *