Вијести, Свијет

Крајем 2015. Русија почиње да емитује своје платне картице које ће се звати „Мир“

МОСКВА ОБЕЗБЕДИЛА ДА СЕ ЗАПАДНЕ КАРТИЦЕ MASTER CARD И VISA ВРАТЕ НА КРИМ

        ВЛАСНИЦИ међународних платних банкарских картица Visa и Master Card које су емитовале руске банке поново су добили могућност да подижу готовину и врше друге операције, наводи агенција ТАСС.

        То је постало могуће након што су свих 76 руских банака које раде са картицама Visa са стањем на дан 25. маја пребациле обраду трансакција на процесирање од стране Националног система платних картица. Ово је данас саопштиа прес-служба руско Националног система платних картица. Банке које раде са Master Card учиниле су то раније.

        Национални систем платних картица створен је у Русији након што су међународни системи Visa и Master card престали да пружају услуге руским банкама које су се нашле на удару санкција Запада.

        Национални систем платних картица створио је операциони клиринг-центар за обраду унутрашњих руских операција са картицама међународних платних система, после чега Запад неће моћи да блокира картице руских држављана увођењем финансијских санкција.

Крајем 2015. Русија почиње да емитује своје платне картице које ће се звати „Мир“

Крајем 2015. Русија почиње да емитује своје платне картице које ће се звати „Мир“

Руски национални систем је почео са радом 1. априла у пробном режиму.

У децембру 2015. године Национални систем платних картица планира да почне са емитовањем сопствених картица. Већ је објављено да ће систем руских банкарских трансакција добити име „Мир“ (свет), а за лого – Земљину куглу.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *