Вијести, Свијет

Ко још верује у међународну заједницу и Кијев?

ПРЕМА НЕЗВАНИЧНИМ ПОДАЦИМА, САМО ЈЕ МРТВИХ У ОДЕСКОМ ДОМУ СИНДИКАТА БИЛО ПРЕКО СТО

         ОВЛАШЋЕНИ представник Министарства иностраних послова Русије за људска права Константин Долгов изјавио је да неонацисти треба да буду приведени правди због трагедије која се догодила 2. маја у Одеси и да, уколико то не уради Кијев, тиме треба да се позабави међународна заједница. 

         „Медији су javili да је МУП Украјине завршило истрагу о догађајима у Одеси. Видећемо да ли ће бити довољно политичке воље да се осуде екстремни националисти.

         Ако кијевске власти не буду имале храбрости да приведу ненонацисте правди, то треба да уради међународна заједница” — написао је он на Твитеру. 

         Саветник министра полиције Украјине Зорјан Шкирјак саопштио је у четвртак на брифингу је МУП Украјине окончало предистражни поступак у оквиру кривичног поступка покренутог због погибије људи у пожару у одеском Дому синдиката.

         По његовим речима, оптужнице су подигнуте против 24 људи, међу којима су организатори и активни учесници масовних нереда.

         Екстремисти из Десног сектора и њихове присталице су 2. маја 2014. године у Одеси запалили Дом синдиката у којем су се сакрили од руље активисти „антимајдана”.

ДОЛГОВ: Ако Кијев не казни кривце за Одесу, за то треба да се постара међународна заједница

ДОЛГОВ: Ако Кијев не казни кривце за Одесу, за то треба да се постара међународна заједница

Неколико десетина људи је живо изгорело.

Према званичним подацима, погинуо је 46 људи, а око 100 је рањено.

Према незваничним подацима, само је мртвих било преко сто.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *