Вијести, Свијет

Клинтонова наплаћује 200 хиљада долара по говору

hilari-klinton-4

Бивша америчка државна секретарка наплаћује 200 хиљада долара по говору, наступајући на разним приватним пословним скуповима, од када је почетком ове године напустила званичну политику, пише Вашингтон пост.

Последњи говор је одржала прошлог месеца у Чикагу, пред петнаест хиљада стручњака који се баве људским ресурсима у великим компанијама, а главна тема излагања је била имиграциона и реформа здравственог осигурања, и како то утиче на посао којим се они баве.

Вашингтонски дневник наводи да је Клинтон од када је пре шест месеци напустила место шефице Стејт департмента, учествовала на скуповима једног грађевинског конзорцијума из Даласа, банкету групе менаџера из Лос Анђелеса, као и директора великих компанија из Мичигена.

Предвиђено је да у наредним месецима, говори и на скуповима агенција за некретнине, великих продајних салона аутомобила, као и симпозујуму клиничких психолога.

Вашингтон пост оцењује да Хилари Клинтон, док на овај начин зарађује новац, и даље вага да ли да се кандидује на председничким изборима 2016. године, док заинтересовани представници разних професија и индустрија желе да остваре контакт са неким ко би могао да буде будући лидер САД.

Сличан пут са учешћем на конвенцијама и скуповима великих фирми, имали су и некадашњи државни секретари Мадлен Олбрајт, Колин Пауел и Кондолиза Рајс, али су добијали много мање суме новца, додаје лист.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *