Вијести, Свијет

Кијев позвао ЕУ, САД, Канаду и Јапан да ДНР и ЛНР прогласе терористичким организацијама

ВРХОВНА РАДА СЕ ПОЗВАЛА НА „УКРАЈИНСКЕ МАРКАЛЕ“ И ЗАТРАЖИЛА И ВОЈНУ ПОМОЋ ЗАПАДА

  • ФАКТИ: Све долази на своје место. За овај апел су искористили трагедију путника аутобуса код Волновахе – дакле „украјинске Маркале“ иза којих стоје сами заједно са Американцима. Претходно је Запад обарање малезијског путничког Боинга 777 искористио за увођење санкција Русији… Наравно, не занима ни Кијев, ни Вашингтон, ни Брисел што нема никаквих доказа ни против Русије ни против „сепаратиста“, што се, напротив, множе реалне сумње да иза трагедије малезијске летелице стоје управо Украјина и Американци

        ПОСТПУЧИСТИЧКА Врховна Рада (парламент) Украјине изгласала је апел Европском парламенту, Парламентској асамблеји Савета Европе, националним парламентима земаља чланица ЕУ, као и парламентима САД, Канаде, Јапана и Аустралије – да Луганску и Доњецку прогласе „терористичким организацијама“.

        За овај позив гласала су 241 посланика, а довољно је било и 226. А сам позив су повезали са „нападом сепаратиста на путнички аутобус код Волновахе“.

        Ето како све долази на своје место. „Украјинске Маркале“ су искористили за овај апел, обарање малезијског путничког Боинга 777 за увођење санкција Русији… Наравно, не занима их што нема никаквих доказа ни против Русије ни против „сепаратиста“, што се, напротив, множе реалне сумње да иза трагедије малезијске летелице стоје управо Украјина и Американци…

        У истом обраћању парламентима својих покровитеља, Врховна Рада их позива да „наставе политику санкција против Русије“.

        Зацвилила је и да „изуче могућност пружања Украјини војне помоћи ради јачања (њених) одбрамбених могућности, укључујући и заштиту државне границе“.

Врховна Рада

Врховна Рада

Претходно је украјински премијер Арсениј Јацењук објавио да ће његово Министарство правде и државно тужилаштво ДНР и ЛНР прогласити терористичким организацијама.

Дан раније је Петар Порошенко објавио да ће Европски парламент 15. јануара ДНР и ЛНР „ставити на списак терористичких организација“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *