Вијести, Свијет

Кијев одустао од јуриша на Славјанск, одлучио да га „само“ опколи

ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ ОЛЕГ ЦАРЈОВ УВЕРЕН ДА УКРАЈИНОМ УПРАВЉА – АМЕРИЧКА АДМИНИСТРАЦИЈА

  • Славјанску дошли у помоћ федералисти из Доњецка и Краматорска

ШЕФ кабинета пучистичког вд председника Украјине, Сергеј Пашински, објавио је да је кијевска војно-полицијска „антитерористичка операција“ против федералиста у Славјанску ушла у „другу фазу“.

При том је прецизирао: „Циљ је да се Славјанск потпуно блокира, како би проблем био локализован“.

Истовремено је Служба безбедности Украјине, која је под контролом пучиста, саопштила: „Неће бити јуриша. Нећемо дозволити да дође до жртава“.

„У Славјанску све иде по плану“ – изјавио је вд министра одбране украјине Михаил Коваљ.

Град је, иначе, и даље под пуном контролом „народних добровољаца“ који се боре за Доњецку Народну републику и федерализацију Украјине.

Над Славјанском су и данас летели украјински војни хеликоптери који су град засипали лецима са позивом „мирним грађанима“ да не подржавају „добровољце“

Браниоцима Славјанска придружили су се федералисти-добровољци из Доњецка и Краматорска

Украјинци су, иначе, повукли своју оклопну технику на територију Харковске области, али се њихове борбене оклопне машине пешадије налазе само 15 километара од насеља Билбасовка где је дошло до првог напада на браниоце Славјанска када је било убијено 3-7 људи.

Поводом свега је кандидат за председника Украјине Олег Царјов оценио да се власт у Кијеву боји протеста на југоистоку земље и зато што страхује од побуне у централних и западних области земље. При том је подвукао: „Многи су на кијевски Мајдан излазили ради демократије и бољег живота, против корупције у земљи и олигархије на власти. А сад виде да ништа од тога нема“.

Правац - Славјанск

Правац – Славјанск

Царјов је оценио да је данашња Украјина потчињена америчкој администрацији. Па подвукао: „Када током само две недеље у Кијев долазе директор CIА, потпредседник САД и председник Сената САД за оружане снаге – онда се такав закључак напросто намеће“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *