Вијести, Свијет

КЕРИ: Санкције САД и ЕУ нису утицале на деловање Русије у Украјини

АМЕРИЧКИ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ТВРДИ ДА МОСКВА „ПРОРУСКИМ СНАГАМА” И ДАЉЕ ИСПОРУЧУЈЕ НАОРУЖАЊЕ

  • По завршетку састанка шефова дипломатија земаља NАТО, Џон Кери оптужио Русију да и ДНР и ЛНР обезбеђује „командно-штапску подршку”

        САНКЦИЈЕ Сједињених држава и Европске уније нису утицале на држање и деловање Русије у Украјини – признао је Џон Кери, на брифингу поводом сусрета шефова дипломатија земаља NАТО до којег је дошло данас у Бриселу.

        „Да ли су санкције утицале на оно што чини Русија у Украјини? Не!” – нагласио је Кери.

        Притом је додао да је за ефекте санкција „потребно дуже време”. То, како је рекао, показује досадашња историја.

        За пример је навео санкције које су у своје време биле због апартхејда уведене против Јужне Африке и санкције које су још на снази против Ирана (због његовог атомског програма).

        Амерички државни секретар поново је оптужио Русију за испоруке наоружања Доњецкој и Луганској Републици. Нагласивши да се ради о „стотинама јединица војне технике”, указао је:

        „Након закључивања споразума у Минску о прекиду ватре, Русија је на исток Украјине послала неколико стотина јединица војне технике, укључујући тенкове, оклопне транспортере и тешку артиљерију”.

Џон Кери у Бриселу

Џон Кери у Бриселу

Кери је у наставку устврдио да „проруским снагама” на истоку Украјине помажу припадници руске армије који тим снагама обезбеђују „командно-штапску подршку”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *