Вијести, Свијет

Катастрофалне поплаве погодиле Кину

Poplave-na-Filipinima

Британска телевизија „Скај“ објавила је драматичан снимак спасавања једног становника из Сечуана током катастрофалних поплава које су погодиле Кину.

На снимку се види особа која се полако креће по поплављеним улицама док се око ње дословно догађа катаклизма – улице су претворене у ријеке, а зграде једна за другом падају као куле од карата.

У једном тренутку, на снимку се види и особа која помоћу ужета спасава жртву поплава, само неколико тренутака након што је у њеној непосредној близини још једна зграда отишла у провалију.

 

Најмање девет особа је погинуло, а 62 се воде као нестали као посљедица обимних киша и одрона у кинеској провинцији Сечуан на сјеверозападу земље, саопштиле су кинеске власти.

 

Обимне падавине које од понедјељка трају у Сечуану су угрозиле око 1,45 милиона становника, а планински предјели у том дијелу Кине су веома склони одронима, пренијела је агенција АП.

 

 

Најмање двије особе су погинуле, а 21 је нестала у одрону земљишта јуче у кинеској општини Џонгсјинг. Поред тога, 12 људи се води као нестало након што се пред налетом бујице срушио готово 50 година стар мост у граду Ђангјуу, што је био само један од три таква инцидента у провинцији Сечуан.

 

На западу Кине је јуче спасено 2.000 људи који су се због одрона нашли заробљени у саобраћајном тунелу, баш на мјесту епицентра земљотреса који је прије пет година погодио Сечуан и за собом оставио 90.000 људских жртава.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *