Вијести, Свијет

Камерон у Глазгову „молио“ Шкоте да своју величину задрже у Великој Британији

УПЛАШИО СЕ ШТО ЈЕ ОНИХ КОЈИ СУ ПРИВРЖЕНИ ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ САДА САМО ДЕВЕТ ОДСТО ВИШЕ НЕГО ПРИСТАЛИЦА НЕЗАВИСНОСТИ

        БРИТАНСКИ премијер Дејвид Камерон позвао је Шкоте да остану у Уједињеном Краљевству.

        Учинио је то током неуобичајене дводневне посете Шкотској како би се супротставио растућој подршци сецесији у анкетама јавности и критикама кампање оних који су против независности.

        Камерон се до сада држао по страни у усијаној дебати око независности Шкотске, о којој ће бити одлучено на референдуму заказаном за 18. септембар, свестан својих ограничених могућности у Шкотској, где је његова Конзервативна странка непопуларна.

        Док поборници независности добијају превагу над присталицама јединственог Уједињеног Краљевства, бројни високорангирани политичари придружују се, међутим, вишестраначкој борби против независности, тврдећи да је унија Енглеске, Шкотске, Велса и Северне Ирске јача од њених делова.

        Анкета TNS је управо показала да се разлика између две стране свела на рекордно ниских девет посто, а донедавно је била 22 посто, преноси Ројтерс.

        Посећујући касарну „Walcheren“ у Глазгову, највећем шкотском граду, Камерон је изјавио да је „дирнут“ што толики број људи изражава своје мишљење у дебати око тога треба ли Шкотска да оконча своју 307 година стару унију с Енглеском, и нагласио да је чланицама уније боље у заједништву.

Дејвид Камерон

Дејвид Камерон

„Желимо да Шкотска остане. Сви смо богатији ако останемо заједно. Шкотска улаже своју величину у Велику Британију. Заједно смо Уједињено Краљевство са заједничком будућношћу“, изјавио је Камерон.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *