Вијести, Свијет

Јеревански „Американци” почињу да примичу барикаде резиденцији шефа државе

ВАШИНГТОН НАРЕДИО СВОЈОЈ ЈЕРМЕНСКОЈ  „ПЕШАДИЈИ” ДА ПРИСТУПИ „ОДЛУЧНИМ КОРАЦИМА”

  • „Координатор протеста“ Давид САНАСАРЈАН: Данас почиње одлучујућа етапа у деловању нашег покрета. Ми за то имамо одобрење народа. Наш протест ће и даље имати мирни  карактер, али ће се разликовати од досадашњих дејстава“
  •  Високи функционер јерменске полиције пуковник Ашот АГАРОЊАН: Донета је одлука да се иде на ескалацију ситуације у Јеревану. Овде ће се појавити људи који ће вас позивати да разапињете шаторе, да померате барикаде према полицији, који ће потом извести провокације против полиције и покушати да преграде још неке улице. То ће се изводити постепено. Провокаторима се не свиђа што сте и ви и полиција пасивни

         АМЕРИКАНЦИ су својој јерменској „пешадији“ дали очекивану команду. Демонстранти – који већ безмало две недеље блокирају центар Јеревана, формално због поскупљења струје за 16,7 одсто – објавили су да ће „променити стратегију” и „приступити одлучнијим дејствима”.

         Затражили су од власти да до понедељка увече испуни бар један од њихових захтева. У супротном: почеће да своје барикаде од контејнера за смеће сваки дан померају за метар. Према оближњима владиним институцијама.

         Да ово није празна претња сведочи и околност да се барикаде – на Булевару маршала Баграмјана – већ налазе на само 60 метара од радне резиденције шефа државе Сержа Саргсјана.

         Упозорење властима прочитао је један од „координатора протеста” Давид Санасарјан. А прочитао је, поред осталог: не само захтев да се анулира поскупљење него и да се цена струје „генерално смањи“ и позвао јерменску дијаспору да организује протесте испред амбасада Јерменије широм света.

         Међутим, најзначајнији је био овај додатак: „Данас приступамо одлучујућим корацима. Данас почиње одлучујућа етапа у деловању нашег покрета. Ми за то имамо одобрење народа. Наш протест ће и даље имати мирни  карактер, али ће се разликовати од досадашњих дејстава“.

         Заменик начелника јереванске полиције Валериј Осипјан – одмах након изјаве Санасарјана – обратио се демонстрантима речима: „Ваша акција је незаконита. Полиција има пуно право на законске мере”.

         Сат након Осипјана, демонстрантима се обратио и начелник управе јерменске полиције за односе са јавношћу, пуковника Ашот Агароњан, и упозорио их да се не упуштају у провокације, а и да се чувају провокатора.

Јеревански „Американци” почињу да примичу барикаде резиденцији шефа државе

Јеревански „Американци” почињу да примичу барикаде резиденцији шефа државе

Предочио им је да полиција располаже „поузданим информацијама” да је донета одлука да се иде на ескалацију ситуације у Јеревану. При том је указао:

„Овде ће се појавити људи који ће вас позивати да на Булевару разапињете шаторе, да померате барикаде према полицији, који ће потом извести провокације против полиције и покушати да преграде још неке улице. То ће се изводити постепено. Провокаторима се не свиђа што сте и ви и полиција пасивни. Подстицаће вас на сукобе са полицијом. Будите опрезни. Не дозволите да вас провокатори искористе у свом интересу”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *