Вијести, Свијет

ИВАНОВ: Русију је немогуће изоловати, она данас може и оно што није могао ни СССР

ШЕФ ПУТИНОВЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ ЗАПАДНЕ САНКЦИЈЕ НАЗВАО „ТАКОЗВАНИМ”

  • Неки су схватили да се окружење Владимира Путина не може поцепати, да се међу људе који су око њега не може забити клин, а да популарност председника Русије расте. Зато су дошли до закључка – оценио је Сергеј Иванов – да са Русијом не могу ништа да ураде док не оборе Путина, па су почели да прелазе и на директне па и личне нападе на нашег председника

         РУСИЈУ је немогуће изоловати. Праве санкције може уводити једино Савет безбедности УН а све остало су покушаји вршења притиска – оценио је Сергеј Иванов, шеф администрације Владимира Путина.

         Иванов је додао да „цео свет и нема намеру да изолује Русију”. Нагласио је да су санкције које је његовој земљи увео Запад „такозване”.         

         Изјаве о руској армији на границама NATO нека остану на савести оних који су их давали. Те изјаве нису ништа друго до реакција Запада на модернизацију оружаних снага Русије – истакао је Иванов.

         Он је указао да Путин, за разлику од својих западних колега, никада у изјавама и полемикама није био личан. Додао је да западни политичари и званичници прелазе ту „црвену линију” са намером да дестабилизују ситуацију у Русији.

         „Почели су и директни увредљиви испади на рачун председника Путина. Почели су зато што су неки схватили да се окружење Владимира Путина не може поцепати, да се међу људе који су око њега не може забити клин, а да популарност председника Русије расте. Зато су дошли до закључка да са Русијом не могу ништа да ураде док не оборе Путина, па су почели да прелазе и на директне па и личне нападе на нашег председника”.

         Иванов је овоме додао да Путин себи никада није дозвољавао увредљиве изјаве против шефова других држава.

Сергеј Иванов

Сергеј Иванов

Економија Русије је током протекле деценије постала јача упркос ограничењима која јој је постављао Запад. Истовремено је постала јача и на војном плану – указао је Иванов и наставио:

„Истина је да Русија данас има много тешкоћа и проблема, поред осталог и због такозваних санкција. Истина је да ни Руска империја ни Совјетски Савез нису нашли за потребно да изграде, рецимо, аутомобилску магистралу Чита-Хабаровск, или да Русију повежу једним аутопутем или да „цивилизују” Јужнокурилска острва. А ми сада себи можемо да дозволимо и то, а управо то изазива „одређена осећања” код наших такозваних партнера” – подвукао је Иванов.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *